Live Live

VIDEO De Woonplaats sloopt twee flats in Mekkelholt

Maandag 04 april 2016 15:22

VIDEO De Woonplaats sloopt twee flats in Mekkelholt

Woningcorporatie De Woonplaats gaat twee appartementencomplexen aan de Fazantstraat slopen en nieuw bouwen. De complexen aan het ‘Fazantplein’, zoals het in de buurt genoemd wordt, zijn toe aan vervanging, doordat er de laatste jaren weinig aandacht aan is besteed. De sloop begint op z’n vroegst in de tweede helft van 2017.

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de omliggende wijken Roombeek en Deppenbroek. In Mekkelholt is er weinig vernieuwd. De Woonplaats liet daarom een woononderzoek en een stedenbouwkundige verkenning uitvoeren. Na lang overleg met de gemeente is besloten de complexen te slopen. De nieuwe complexen zijn bedoeld voor de sociale huur.

De komende tijd worden de bewoners van de Fazantstraat geïnformeerd en gaan ze samen met De Woonplaats op zoek naar een nieuwe passende woning. Hierbij krijgen de huidige bewoners van de appartementen voorrang op nieuwe huurders. De woningen die de komende tijd leeg komen te staan, worden tijdelijk verhuurd. De Woonplaats betrekt omwonenden bij de invulling van de nieuwbouw.

De winkelpanden die nu nog in het complex zitten verdwijnen. De meeste winkels staan al leeg en de laatste twee huurders hebben inmiddels een officiële huuropzegging ontvangen.

Het braakliggende terrein dat achter één van de twee te slopen gebouwen ligt, wordt meegenomen in het bouwplan. De Woonplaats wil hier eengezinswoningen bouwen die ook voor de sociale verhuur bedoeld zijn. Onze reporters zijn langs de Fazantstraat gegaan en spraken met Nico-Tom Pen, programmamanager vastgoedontwikkeling van De Woonplaats. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Kaidey Balou

Deel deze pagina: