Live Live

VIDEO Brandweer Twente ontroert met hartverwarmende kerstfilm

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 14:15

VIDEO Brandweer Twente ontroert met hartverwarmende kerstfilm

Of het nou Kerstmis is of niet, de brandweer staat altijd klaar in geval van nood. Het is de boodschap van een ontroerende video voor de feestdagen, die de Brandweer Twente deze donderdag op internet plaatste. Vrijwel direct wordt het filmpje massaal bekeken. En de reacties zijn louter positief.

De bijna twee minuten durende film is onlangs opgenomen bij de brandweerkazerne aan de Van Kollaan in Goor, met gelegenheidsacteurs die ook allemaal bij de Brandweer Twente werken. “We doen ieder jaar iets rondom de kerst om de collega's te bedanken. Na een brainstorm kwam dit eruit rollen”, vertelt Irene Mazeland van de Brandweer Twente. “Samen met een bedrijf zijn we aan de slag gegaan met de video, die binnen een dag was opgenomen. Zelfs het gezin wat er in meespeelt werkt bij de brandweer. Allemaal eigen mensen”

Het buurjongetje van de brandweer
De hoofdrol in de film is voor een jongetje dat pal naast de kazerne in Goor woont. Elke dag kijkt hij bewonderend naar de mannen en vrouwen die elke keer weer op pad gaan om branden te bestrijden. Zelfs tijdens het kerstdiner hoort hij de sirenes gaan. De brandweer viert geen kerst, maar is gewoon aan het werk. Uiteindelijk besluit de jongeman iets terug te doen voor de brandweermannen-en vrouwen: een heus kerstdiner bij de kazerne.

Positieve reacties

Nadat de Brandweer Twente de video plaatste op sociale media wordt kerstfilm donderdag direct al massaal bekeken. Op Facebook stromen de views en likes drie uur naar plaatsing al in grote aantallen binnen. “We hebben hem op Facebook, Twitter en zelfs LinkedIn gezet. Tegenwoordig gaat dat via sociale media heel hard, dus we al heel veel reacties gekregen. Uit heel het land, want ook andere korpsen bekijken en delen de video ook. Alleen maar positief.”

De hartverwarmende video sluit af met een kerstwens en een typisch Twents motto van de brandweer: ‘We wensen je ijna feestdagen. Wiej bint der altied.’


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Brandweer Twente

Deel deze pagina: