Live Live

VIDEO Boost voor DCW in Enschede

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 23:17

VIDEO Boost voor DCW in Enschede

De DCW in Enschede heeft een boost gekregen door de intrede van beschutte werkplekken. In een volledig gerenoveerd pand op bedrijventerrein Rigtersbleek bereid het werkbedrijf zich voor op nieuwe ontwikkelingen.

„Het gaat eigenlijk reuzegoed”, zegt Femke Koster. De DCW-directeur had iets meer problemen verwacht onder werknemers bij het aanpassen aan de nieuwe werkomgeving, maar dat blijkt nauwelijks aan de orde. Het nieuwe onderkomen aan de Spoordijkstraat, dat voorheen volledig in gebruik was door textielproducent Ames, oogt ook een stuk frisser dan de oude locatie aan de Kuipersdijk. „Daar was het op warme dagen niet uit te houden op de werkplekken”, zegt Koster.

De DCW huurt nu vijf afzonderlijke ruimten, elk met een eigen ‘huiskamer’ voor de betreffende afdeling. Met 1187 zonnepanelen op het dak voorziet het gerenoveerde bedrijfspand in haar eigen energiegebruik.

Instroom
Toen met de intrede van de Participatiewet in 2015 de Wet Sociale Werkvoorziening en de Wajong werden afgeschaft, was er bij bedrijven als de DCW geen nieuwe instroom van werknemers meer. Wie eerder in aanmerking kwam voor een werkplek onder begeleiding, moest dat nu in het reguliere bedrijfsleven vinden. Dus belandden potentiële WSW’ers soms thuis, zonder de structuur van een werkdag, met alle mogelijke gevolgen van dien. Met de invoering van Nieuw Beschut kunnen inwoners die echt niet zonder begeleiding kunnen werken toch een beschutte werkplek krijgen bij de DCW.

„We hebben voor het eerst in jaren weer instroom van jonge werknemers vanuit het speciaal voortgezet onderwijs”, zegt Femke Koster. Toch moet de DCW zuinig zijn met de beschutte werkplekken. Het rijk betaalt een bijdrage voor een exact aantal werkplekken per jaar. Enschede loopt op schema met 35 beschutte werkplekken van de ruim 450 arbeidsplaatsen bij de DCW.

Iedereen die zich voor het eerst bij de DCW meldt, komt terecht in de ‘Haven’. Daar wordt op basis van capaciteiten beoordeeld of een reguliere baan een optie is, een beschutte werkplek beter geschikt, of toch wordt doorverwezen naar dagbesteding.

Koster ziet de Haven als kansrijke ontwikkeling in de toekomst. „We willen een praktisch expertisecentrum worden voor mensen die even aan de zijlijn staan en op zoek zijn naar ‘wat kan ik’. Die hoeven hier niet te blijven werken, maar kunnen doorstromen.” Te denken valt aan mensen die moeten revalideren. Koster wil in zo’n expertisecentrum de samenwerking aangaan met vakdeskundigen, zoals fysiotherapeuten of psychologen.

Ook de huidige werkzaamheden veranderen. Waar inpakwerk in de toekomst minder zal worden door robotisering, merkt Koster een toename in de confectie. „Er zijn steeds minder bedrijven die dit handmatige werk aanbieden. Voor kleinere opdrachten is uitbesteding naar China financieel niet aantrekkelijk. Die komen bijvoorbeeld bij ons terecht.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: