Live Live

VIDEO Bewoners Alphatoren woest over fietsstraat: 'Dit is een vorm van terreur'

Donderdag 23 maart 2017 16:08

VIDEO Bewoners Alphatoren woest over fietsstraat: 'Dit is een vorm van terreur'

Bewoners van de Alphatoren in Enschede zijn woedend op de gemeente. De naastgelegen stoep is omgetoverd tot een fietsstraat en dat levert volgens hen een onveilige situatie op. Fietsers en brommers scheuren nu langs de voetgangers en rijden dwars over een parkeerplaats.

“De gemeente legt nou een fietssnelweg aan op een parkeerterrein”, zo vertelt Aart Bakker boos aan TV Enschede. “Dat is gewoon vragen om moeilijkheden. De geest die dit heeft goedgekeurd moet zijn diploma inleveren, want dit kan gewoon niet.” 

Een achteruitrijdende auto reed vorige week een vrouw op een fiets van de sokken. “Een 80-jarige vrouw heeft nu schade aan de rug en aan het gezicht.” Veel fietsers maken gebruik van de nieuwe weg, terwijl er al een fietspad aan de andere kant van de weg lag. “Toen ze op de fiets zat dacht ze nog dat ze veel beter aan de andere kant kon gaan fietsen.” 

Ook bewoner Emiel van Marion begrijpt de beslissing van de gemeente niet. “Het is gewoon een vorm van terreur. Ik voel me als voetganger onveilig, ik word gewoon door fietsers en bromfietsers ondersteboven gereden.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Deel deze pagina: