Live Live

VIDEO Bedrijfspand in Enschede ingestort na grote brand

Woensdag 29 november 2017 21:59

VIDEO Bedrijfspand in Enschede ingestort na grote brand

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede is woensdagavond een grote brand uitgebroken. De brandweer was met veel personeel ter plekke gekomen, maar kon niet voorkomen dat het pand is volledig uitgebrand en ingestort. De omgeving is afgezet vanwege explosiegevaar.

Het pand is volledig verloren gegaan en als gevolg van de vlammen ingestort. De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven en was nog een groot deel van de nacht bezig met nablussen.

In het bedrijvengebouw is Witgoed-XL is gevestigd. Ook zitten er twee metaalrecyclingbedrijven en een kringloopwinkel. Vanwege kans op explosiegevaar is het gebied rondom de brand afgezet voor publiek. Getuigen zeggen knallen te horen.

In een loods achter het bedrijfspand staan ambulances van de Twentse Wensambulance. Van de vijf ambulances heeft de brandweer er vier op tijd kunnen redden. Eén ambulance is helaas verloren gegaan, naast papierwerk van de stichting.

Veel rookontwikkeling

De omgeving s afgezet vanwege kans op explosiegevaar. De rookontwikkeling is tot in de verre omtrek te zien. De brandweer is met drie blusvoertuigen en twee hoogwerkers ter plekke. Mensen die last hebben van de massaal ontstane rook worden door de brandweer geadviseerd de ramen en deuren te sluiten. De wind waait in zuidelijke richting, waardoor de rook richting de Wesselerbrink trekt. De brandweer heeft geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen in de rook gemeten.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Oproep
De brandweer roept mensen die het begin van de brand hebben gefilmd op zich te melden met hun video's. Op deze manier wil de brandweer een idee krijgen van hoe het vuur zou kunnen zijn ontstaan. Al het beeldmateriaal gemaakt van de brand zou bruikbaar kunnen zijn voor het onderzoek naar de oorzaak en neemt de brandweer graag in ontvangst.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, beeld: Foto Team Twente

Deel deze pagina: