Live Live

VIDEO Bakker Alink begint oud-broodzaak: ‘vers brood van gisteren’

Dinsdag 23 februari 2016 15:01

VIDEO Bakker Alink begint oud-broodzaak: ‘vers brood van gisteren’

De schappen van de bakkerij aan de Lipperkerkstraat liggen vol met broden. Vers, maar gisteren gebakken in de bakkerij van Alink. Jeroen Alink, samen met zijn broer Guus de eigenaren van vier bakkerswinkels in Enschede, Losser en Borne, heeft er een vestiging bij: Vers brood van gisteren.

Edt Gervink bestiert de nieuwe bakkerswinkel. „We hebben vier traditionele winkels en de klant wil ook tegen zes uur nog vers gebakken brood. Dus bakken we de hele dag door. Maar daardoor blijft natuurlijk altijd wat over. Een deel gaat naar de voedselbank, maar we moesten ook veel afvoeren. Regelrecht de ton in. Da’s toch jammer?” In deze tijd, waarin volop nagedacht wordt over duurzaamheid en hergebruik, wilde Jeroen Alink daar niet meer aan meedoen. „En ik ben ondernemer hè. Dan wil je af en toe iets nieuws proberen.”

Jeroen Alink is er trots op dat hij de eerste bakker in Twente is die brood van gisteren voor een euro verkoopt. „In het westen bestaat het al wel. Maar bij mijn weten ben ik zelfs in Overijssel de eerste.” En hij is ervan overtuigd dat zijn brood van gisteren ook vandaag nog vers is. Bakkers zoals hij bakken de hele dag door, namelijk. En brood dat fabrieksmatig wordt gebakken ligt ook pas veel later in de winkels. „Dat is eigenlijk ook bijna een dag oud.”
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: