Nieuws
Enschede

VIDEO Aitor schiet FC Twente langs SC Cambuur in teleurstellend duel

386850 796970 16

FC Twente heeft vrijdagavond met 1-0 gewonnen op bezoek bij Cambuur Leeuwarden. In een teleurstellend duel zorgde een opleving van Aitor na rust voor de beslissing.

FC Twente en Cambuur hielden elkaar in evenwicht in de beginfase. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Kevin van Kippersluis ging alleen op Drommel af, maar de doelman redde goed. In het vervolg kreeg de thuisploeg nog wat kleine mogelijkheden. FC Twente stelde daar helemaal niet tegenover. De ploeg kwam niet tot een schot op doel voor rust.

Marino Pusic bracht Jari Oosterwijk voor Rafik Zehknini in de rust bij FC Twente. FC Twente kwam daardoor iets meer in balbezit, maar kreeg niet direct meer kansen. Vanuit het niets kwamen de Enschedeërs echter op voorsprong. Aitor kwam naar binnen en schoot prachtig raak. Door die goal ging FC Twente niet beter voetballen, maar Cambuur creëerde ook geen kansen meer. Daardoor bleef het 0-1. Een goed resultaat voor FC Twente in een teleurstellend duel.

SC Cambuur FC Twente 0-1 (0-0).
61. Aitor 0-1.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon, Schindler (85. Conraad), Van den Beemt (68. Rossi), Maulun, Robertha, Van Kippersluis.

FC Twente: Drommel, Nacho, Bijen, Schenk, Ricardinho, Brama, Smith, Espinosa (93. Hölscher), Aitor, Boere (86. George), Zehknini (46. Oosterwijk).

Scheidsrechter: Kooij
Geel: Schenk (FC Twente)