Live Live

VIDEO 15 jaar geleden: de megablunders van Sinouh en grensrechter Pool in Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 02 november 2018 11:09

VIDEO 15 jaar geleden: de megablunders van Sinouh en grensrechter Pool in Enschede

FC Twente treft vrijdagavond RKC Waalwijk. Op het oog niet zo’n bijzonder duel. Dat was vijftien seizoenen geleden ook zo. Die wedstrijd van 20 september 2003 blijft echter voor altijd een bijzondere. Zeker voor oud-doelman Khalid Sinouh.

De wedstrijd is nog geen twee minuten oud als RKC-verdediger Serginho Greene de bal terugspeelt op zijn eigen doelman, Khalid Sinouh. De goalie wil de bal achter zijn standbeen aannemen, maar dat mislukt. De bal rolt richting het doel, maar Sinouh houdt de bal redelijk eenvoudig voor de lijn tegen, ook al is spits Blaise N’Kufo dichtbij. Sinouh hoeft niet eens een sliding te maken en er is geen speler die appelleert bij FC Twente voor een doelpunt. Zelfs het publiek schreeuwt niet om een goal.

Grensrechter
Assistent-scheidsrechter Jaap Pool is de enige in het Arke Stadion die er van overtuigd is dat de bal de lijn heeft gepasseerd. Scheidsrechter Rien Koopman gaat mee in het advies van zijn assistent en keurt de treffer goed. Het moment is te zien in bovenstaande video (vanaf 0.02).

Kim Christensen
Nu, vijftien jaar later, behoort dit doelpunt nog steeds tot een van de grootste arbitrale dwalingen van de Nederlandse Eredivisie. Zeker omdat het doelpunt uiteindelijk ook nog eens van belang bleek te zijn. Said Boutahar maakte vlak voor rust gelijk namens RKC. Vlak voor tijd scoorde FC Twente echter alsnog via de Deense spits Kim Christensen.]

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Still video

Deel deze pagina: