Live Live

VIDEO | Voor vakman Erwin is de lol eraf: Elonka in Enschede stopt

Gepubliceerd: Zaterdag 19 januari 2019 10:27

VIDEO | Voor vakman Erwin is de lol eraf: Elonka in Enschede stopt

Internet zeker? Erwin Kamp (53) hoort het voortdurend. En ja, onlineshoppen is voor een deel de reden dat hij zijn elektronicazaak Elonka, aan de Roomweg, na ruim dertig jaar moet sluiten. Maar het is veel complexer dan dat.

‘Ik zag vanmorgen een vaste klant. ‘Is het waar?’, vroeg ze. Ik zei: ‘Ja, ik stop.’ Toen vroeg ze: ‘Ben je blij?’.” Dat vond hij mooi. Want de eerste reactie is meestal: jammer. Wat ze bedoelen, denkt Erwin Kamp dan, is: jammer dat jij nu ook slachtoffer bent van ons massale onlineshoppen. „Mensen trekken veel te snel conclusies. Ze vinden het vervelend voor mij, maar ze vragen niet naar de reden. Ik vind het niet jammer. Nu niet meer.”

Zes jaar niet op vakantie
Natuurlijk kost onlineshoppen hem omzet. Het zijn magere jaren. „Ik ben al zes jaar niet meer op vakantie geweest en ik heb mijn auto weggedaan.” Maar het is meer dan alleen de webwinkels: de mentaliteit is veranderd. De eigen portemonnee gaat voor, en kwaliteit speelt ook geen rol meer. Vroeger spaarde je voor iets dat lang meeging, zegt Kamp. „Ik verkocht vroeger stofzuigers van 199 tot 399 gulden. Maar er liggen nu ook stofzuigers voor 49,95 bij de Kruidvat, en mensen zeggen: als-ie het twee jaar doet is het goed. En dan praten ze over duurzaamheid.”

Webshops als concurrent
Ook de inkoop is veranderd. Groothandels hebben eveneens het loodje gelegd, zegt hij. „Dat weten veel mensen niet. Grote fabrikanten beginnen tegenwoordig gewoon zelf een webshop, ook voor particulieren. En ze verkopen het onder de kostprijs. Daar kan ik niet mee concurreren. Philips maakt een deal met Lidl en dan liggen daar de koffiezetapparaten voor 29,95. Wat kan ik dan nog?”

Service is het toverwoord voor de kleine zelfstandige, maar daar zijn grenzen aan. „Ik sta hier soms een half uur een schakelschema uit te leggen aan een klant. Dan zeggen ze: dank u! En dan gaan ze.” Bovendien halen webshops hem ook in service rechts in. „Bij Coolblue brengen ze je wasmachine vier hoog thuis, sluiten hem aan en draaien je eerste wasje. En hij is ook nog goedkoper. Wat kan ik dan in service nog toevoegen?”

Verhuizing vanwege vuurwerkramp
Begin jaren 90 groeiden de bomen tot in de hemel. Erwin Kamp, toen nog op Mekkelholt, vroeg zich af: ga ik weer studeren of ga ik verder met de zaak? Hij koos voor de zaak. Daarop volgde de bankencrisis, gevolgd door een economische crisis. De vuurwerkramp, die hem zijn zaak op Mekkelholt kostte. De verhuizing naar Roombeek, die nog meer financiële zorgen betekende. De internetrevolutie, die hem zijn klanten kostte.

Hij houdt van elektronica, hij heeft alle vakdiploma’s. Lyrisch wordt hij van de ledlamp. Een ingenieuze uitvinding, zegt hij. Jarenlang heeft hij onvermoeibaar uitgelegd aan klanten dat het niet per se kil licht hoeft te zijn, dat ze zuinig zijn en mooi. „Ik heb het werk gedaan. En nu verkoopt de Kruidvat ze per drie voor 3,95 euro.”

Nagel aan eigen doodskist
Ja, het kan niet meer uit, maar eigenlijk is voor Erwin Kamp de lol er gewoon af. „Als het er alleen nog maar om gaat wie de goedkoopste is, dan ben ik derde keus.” Dat voelt hij. Kamp heeft in zijn elektronicazaak ook een afhaalpunt voor pakketpost. Staat er iemand aan de balie die zegt: is mijn scheerapparaat al binnen? Elk pakje dat hij afgeeft is een nagel in zijn eigen doodskist.

Baan op kantoor
Wat nu? Kamp hoopt bij een bedrijf aan de slag te kunnen, van negen tot vijf. „Ik kan niet wáchten tot ik een baan heb op een kantoor, met een vast salaris. En dan eindelijk weer op vakantie.” En collega’s om zich heen, aan wie hij niet dienstbaar hoeft te zijn uit angst dat ze anders niet terugkomen. „Dat realiseer je je dan uiteindelijk ook, dat je dat doet. Dit is een eenzame baan, hoor.”

Per 1 maart is Elonka verleden tijd. Tot die tijd hoopt Kamp dat zijn klanten hem van de voorraad afhelpen. Er is nog wel iets dat hij kwijt wil: een bedankje. „Al mijn klanten van de afgelopen 35 jaar wil ik hartelijk bedanken. En dat meen ik.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: