Live Live

VIDEO | Video van veelzijdig en bruisend Enschede al 30.000 keer bekeken

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 14:54

VIDEO | Video van veelzijdig en bruisend Enschede al 30.000 keer bekeken

De reuring in de stad en de rust van het buitengebied gaan hand in hand in het Enschede-filmpje van Ebo Fraterman, dat in een paar dagen al ruim 30.000 keer is bekeken.

De gezelligheid van de Oude Markt en de massa die geniet van de festivals die Enschede rijk is. Maar ook de stilte en schoonheid van de natuur rond de stad, die zich perfect lenen voor een wandeling of fietstocht in het coulisselandschap. Het is die combinatie van beelden die fotograaf en filmmaker Ebo Fraterman recent maakte in opdracht van Enschede Promotie.

Views
Het is een filmpje geworden dat in een paar dagen tijd al meer dan 30.000 keer is bekeken. ,,Ik verbaas me echt over het aantal views’’, zegt de maker over het bereik van Samen maken we de stad.

Bruisende stad
Het bijna twee minuten durende filmpje laat Enschede van zijn meest aantrekkelijke kanten zien, als veelzijdige en bruisende stad. Het aanbod aan kunst en cultuur wordt afgewisseld met de military en de marathon, beelden van het winkelend publiek in de binnenstad volgen op fietsers en wandelaars die verpozing en ontspanning zoeken in het natuurschoon nabij Enschede. ,,Het filmpje moet mensen een idee geven van de afwisseling van een grotere stad’’, zegt Fraterman.

Kritiek
Zijn korte stadsdocument oogst dezer dagen op social media overwegend positieve en zelfs lyrische commentaren. Een enkel puntje van kritiek is er niettemin ook. Want waarom is FC Twente met een volle De Grolsch Veste niet te zien? ,,Die beelden heb ik wel gemaakt, maar dat lag met de rechten die bij Fox Sports liggen nogal moeilijk’’, aldus de maker.

Jacht
Opdrachtgever Enschede Promotie geeft aan dat Samen maken we de stad niet moet worden gezien als een promotiefilmpje waarmee de organisatie uitgebreid de markt op gaat in de jacht op bezoekers van buitenaf. ,,We hebben het filmpje vorige week gepresenteerd tijdens een bijeenkomst met allerlei partners in de stad’’, zegt directeur Marieke ter Brugge van Enschede Promotie.

,,Het is meer een lobbyfilmpje dat door iedereen voor dat doel mag worden gebruikt. Denk aan de gemeente die de provincie de stad wil laten zien. Het zijn prachtige beelden van Enschede die mensen ook trots maken op de stad, merk ik aan de reacties.’’ Mocht Enschede Promotie een promofilmpje laten maken, dan zit FC Twente daar ongetwijfeld in. ,,Daar twijfel ik niet aan’’, zegt Ter Brugge.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: fragment uit video © Ebo Fraterman/Enschede Promotie

Deel deze pagina: