Live Live

VIDEO | Verdriet en verbijstering om Nashville-verklaring

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 11:31

VIDEO | Verdriet en verbijstering om Nashville-verklaring

COC Twente Achterhoek roept kerken op om dit weekend de regenboogvlag te hijsen. De homobelangenorganisatie in Enschede doet dit naar aanleiding van de Nashville-verklaring. Er is veel ophef ontstaan over het document.

Janny Joosten van COC Twente Achterhoek is geschokt door de verklaring. „Dit is heel verdrietig. En hele groep mensen wordt op deze manier verder van de kerk verwijderd.” De belangenorganisatie noemt het kwetsend. „Er worden zeer expliciete dingen gezegd.” COC Twente roept geloofsgemeenschappen op om afstand te nemen van de verklaring.

Afstand
Een aantal protestantse kerken, waaronder de Ontmoetingskerk in Enschede, heeft al afstand genomen van de verklaring. Jaco Zuurmond is predikant bij de Ontmoetingskerk en is geschokt. „De verklaring is ontzettend kwetsend. Een hele groep mensen wordt hier veroordeeld en onterecht als goddeloos bestempeld. Dit raakt mij.” In zijn kerk is iedereen welkom, ook lhbt’ers. De kerk is verbonden aan het initiatief Wijdekerk. Wijdekerk laat zien bij welke kerken lhbt’ers welkom zijn.

Regenboogvlag
Joosten roept kerken op om komend weekend de regenboogvlag te hijsen. „Mochten de kerken geen regenboogvlag hebben en er toch één willen ophangen, dan kunnen ze contact met ons opnemen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Still Video

Deel deze pagina: