Live Live

VIDEO | Twentse rockers van Midnight Motel brengen eerste videoclip uit

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 09:32

VIDEO | Twentse rockers van Midnight Motel brengen eerste videoclip uit

Coen en Gijs van Noort zijn besmet met het rockvirus. Vader Eric, vuttend fysiotherapeut, draaide Dire Straits en Supertramp in de auto. Ze leerden licks van Metallica en Mozart. Hun rockband Midnight Motel vertoont vannacht de eerste video.

Voor jonge honden als zij hebben Coen (31) en Gijs (28) een ietwat belegen smaak. Ze kicken op rockbands uit de jaren 80, die behalve een voorliefde voor spetterende gitaarsolo’s dezelfde kapper leken te delen. Hairballs in heavy metal. Guns N’ Roses rond zanger Axl Rose en gitarist Slash, Vandenberg, met Tukker Adje van den Berg, Europe (The Final Countdown) en Van Halen, ook geformeerd rond twee broers, Edward en Alex.

Het langharige koppel deelt de rockliefde met hun pa, gepensioneerd masseur. Maar als zij, bassist Tjari Zoontjes (22, Oldenzaal) en drummer Dennis Leussink (28, Almelo) in de thuisstudio aan de Twekkelerweg in Hengelo alle rockregisters open trekken, laat vader Eric (63) liever de hond uit. Hun huisdier heet Otis, vernoemd naar soulzanger Otis Redding van (Sittin’ on the) Dock of the Bay.

Hardwerkend
De rockers zijn niet werkschuw. Ze hebben uiteenlopende professies. „Hardwerkend maar niet chagrijnig”, lacht Coen. Als social worker regelt hij begeleid wonen voor jongeren. Gijs is ambulant hulpverlener bij Zorg Plus Twente en begeleidt muzikanten in hun opnamehonk. Tjari werkt bij Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo en is leraar basgitaar. Dennis zit in de ICT.

Na gezamenlijke jamsessies richten de broers hun eerste bandje op. Coen: „Om rock te maken, net als onze helden.” Gijs en hij willen lessen van hun leraar Paul Mensing in praktijk brengen. Die Hengeloër doceert blues- en klassieke stukken, tot Bach toe.

Hun band wisselt van bezetting en naam. De ene naam bestaat al , de andere bekt niet lekker. Coen: „Mijn broertje kwam tijdens een repetitie met Midnight Motel. Dat was raak: een smerige naam voor rockmuziek.” Midnight Motel is seks op gitaren, meldt de gezaghebbende site 3voor12.

Adrenaline Junkies
De vier werken aan de debuut-cd Adrenaline Junkies, op de eigen apparatuur en in de studio van Tom Meier in Enschede. Als ‘voorproefje’ brengen ze vannacht de single The Reason uit. Er is een videoclip geschoten in het voormalige zeefgebouw van de Suikerunie in Groningen. „Een van de sickste locaties die we kennen. Sober en rauw, perfect als decor voor muzikaal geweld.” Eric Zwiers, een oude bekende uit de muziekscene, neemt de clip in één middag op. Die oogt gelikt.

Ze willen het liefst fulltime muzikant worden. Met hardrock is amper de kost te verdienen. „Liefst treden we zoveel mogelijk op. Maar er zijn steeds minder plekken. De interesse verschuift naar hiphop en dance.” Midnight Motel probeert (ook) buitenlandse interesse te krijgen. De Tukkers traden al op in Duitsland en Polen. „Daar staan de zalen vol om een bandje te zien.” De videoclip moet fans lokken, al dan niet met lang haar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: