Live Live

VIDEO | Spelden voor ‘helden Enschedese samenleving’

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 18:37

VIDEO | Spelden voor ‘helden Enschedese samenleving’

De Enschede-spelden worden jaarlijks tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt aan inwoners voor hun verrichtingen en maatschappelijke verdiensten voor de stad. Dinsdagavond reikte burgemeester Onno van Veldhuizen de blijk van waardering uit aan drie inwoners die de gemeente omschrijft als 'Helden in de Enschedese samenleving'.

Nico Dassen
Bevlogen en enthousiast lid van de werkgroep wijkbudgetten en de dragende kracht achter de website van Stroinkslanden. Nico Dassen is binnen het woonzorgcomplex Het Veldhof de organisator van activiteiten die er voor moeten zorgen dat bewoners elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Dassen is handbiker en is veelvuldig op pad om goed op te halen voor goede doelen.

Wouter du Gardijn
Mister Rigtersbleek, die zich al vele jaren inzet voor de gelijknamige voetbalvereniging. Du Gardijn is bedenker van het sociaal-maatschappelijk concept voor sportverenigingen. Hij nam het initiatief het clubhuis open te stellen voor de wijk en is intensief betrokken bij de opvang van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de samenwerking met kinderopvang Hebbes en de naastgelegen korfbalvereniging.

Peter Reinders

Het gezicht van Pathmos en al lange tijd actief voor wat Reinders als 'de mooiste wijk van Enschede' omschrijft. Secretaris van de wijkraad Pathmos en elk jaar mede-organisator van de culturele Pathmos-weekmarkt en het Pathmos-zomerfeest. Reinders is de aanjager van het inzamelen van gescheiden afval in de wijk en is ook in die rol volgens de gemeente Enschede een echte verbinder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: