Live Live

VIDEO | Snoezelruimte op Schotse school dankzij SV Borne

Gepubliceerd: Dinsdag 09 april 2019 15:43

VIDEO | Snoezelruimte op Schotse school dankzij SV Borne

De Park Primary School in het Schotse Stranraer is een snoezelruimte rijker dankzij SV Borne. Een afvaardiging van de supportersvereniging van FC Twente reisde af naar Schotland om de officiële opening bij te wonen.

Het geld voor de snoezelruimte komt van de inzamelingsactie die sv Borne in 2017 hield om de 13-jarige Andrew Rankin en zijn familie een verrassingsweekend in Twente aan te bieden. De Bornse fans hadden Andrew ontmoet tijdens een oefenwedstrijd van FC Twente in Stranraer en hoorden dat hij aan het Prader Willi-syndroom lijdt, een erfelijke spierziekte. Bij de actie werd zoveel geld opgehaald dat ook na dat verwenweekend nog een flink bedrag over was. Afgesproken werd om in samenspraak met de familie van Andrew een mooie bestemming te vinden voor dat geld.

Die bestemming is er nu gekomen in de vorm van een snoezelruimte op Andrews voormalige basisschool. Op deze school zitten een aantal kinderen met een beperking. De ruimte is een speciaal ontworpen kamer die de zintuigen van de kinderen prikkelt. De kamer kan worden ingezet als therapie voor kinderen met beperkte communicatievaardigheden. De ruimte is vernoemd naar Andrew en zijn zusje Kelsie. 


Een afvaardiging van de supportersvereniging van Borne was naar Stranraer gereisd om de opening van de Andrew and Kelsie room mee te maken. De reis was een warm weerzien tussen de Bornse FC Twente-fans met Andrew en zijn familie. De fans hebben ook de andere leerlingen op de school ontmoet die nu al veel profijt hebben van de snoezelruimte. En ook Andrew zelf keert geregeld terug naar zijn oude school om de ruimte te bezoeken. Voor een blijvende herinnering is ook het logo van SV Borne aangebracht in de kamer. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: SV Borne

Deel deze pagina: