Live Live

VIDEO | Reizen in coronatijd: “Wacht nog deze maand af met boeken”

Gepubliceerd: Donderdag 21 mei 2020 19:54

VIDEO | Reizen in coronatijd: “Wacht nog deze maand af met boeken”

Sommige landen in Europa openen de grenzen vanaf juni en juli weer, maar of mensen dan al geneigd zijn om op vakantie te gaan, is nog maar de vraag. Monique Berkenbosch heeft een reisbureau in Borne en weet alles over de reisbranche en actuele ontwikkelingen en zegt: “Wacht nog deze maand af met boeken!”

Redactie | 1Twente

De afgelopen weken moest Berkenbosch heel veel mensen teleurstellen. “Sinds oktober was ik bezig om alles te regelen voor mijn klanten”, zegt de zelfstandige reisadviseur. “Maar half maart kwam corona. Toen Trump kenbaar maakte dat Amerika dichtging… toen viel het doek. Alle reizen werden acuut geannuleerd.”

Maar sinds de overheid bekend maakte de maatregelen weer te versoepelen, merkt Berkenbosch dat het weer aantrekt. “Met name de afgelopen week heb ik weer behoorlijk wat telefoontjes gekregen van mensen die eigenlijk weer weg willen”, aldus Berkenbosch.

Vooral Spanje, Griekenland, Turkije, Portugal, Kroatië en Slovenië zijn landen waarvan Berkenbosch denkt dat de grenzen straks weer open gaan en waar mensen naartoe willen.

Maar toch adviseert zij om nog even te wachten: “Wacht deze maand nog af. Er wordt steeds meer bekend gemaakt. Daarnaast weten we niet wat de voorwaardes van verschillende reisorganisaties zijn”, legt Berkenbosch uit. “Het wordt heel veel last minute denk ik.”

foto: Emiel Muijderman, © 1Twente
Onderschrift: Monique Berkenbosch (rechts) organiseert samen met drie dames de vakantiebeurs in Hangar 10 op vliegveld Twenthe

Deel deze pagina: