Live Live

VIDEO | Pianotalent (10) krijgt masterclass van Oezbeekse toppianist

Gepubliceerd: Dinsdag 14 mei 2019 14:45

VIDEO | Pianotalent (10) krijgt masterclass van Oezbeekse toppianist

Het 10-jarige pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo kreeg vrijdag een masterclass van de Oezbeekse toppianist Nuron Mukumi. De masterclass is een onderdeel van het educatieprogramma van de International Piano Series en Academia Musica en werd gehouden bij Kaliber Kunstenschool in Enschede.

Evander zelf is heel blij met de masterclass. “Ik vind het altijd heel leuk om masterclasses te krijgen, want dan zie je ook hoe een ander erover denkt”, zegt hij. De jongeling raakte op vierjarige leeftijd al geïnspireerd om piano te spelen door de animatieserie 'Little Einsteins’ waarin een liedje voorkwam. “Dat speelde ik na op een keyboardje, met twee vingers.” 

Vervolgens kreeg Evander van zijn vader een piano om zijn talenten verder te ontwikkelen. Bij de masterclass van Nuron Mukumi oefent Evander op het verder onder de knie krijgen van Grieg’s Piano Trio. Mukumi hoopt Evander verder te kunnen helpen. “Het belangrijkste punt is om het talent te ontwikkelen en tips en ideeën te geven om op het juiste spoor te blijven en een carrière te ontwikkelen.”

Grieg Piano Concerto
De vingers bewegen sierlijk over de toetsen en de klanken galmen door de lesruimte. Nadat Evander even met Nuron heeft geoefend op het tweede deel van Griegs Piano Concerto oppert zijn vader om het derde deel te spelen. Daar staat Evander niet voor open. “Ik ken het tweede nog niet zo goed”, is Evander eerlijk. Ze blijven daarom oefenen op het tweede deel en Nuron geeft Evander een aantal belangrijke tips. Evander mag de klanken luider laten horen en moet proberen rustig te blijven.

New York
Met de tips op zak kan Evander verder om zijn grote doel te bereiken: spelen in New York. “Ik hoop dat ik mensen kan beïnvloeden met mijn muziek en dat ze het echt heel mooi vinden”, besluit de Hengelose tiener. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: still video

Deel deze pagina: