Live Live

VIDEO | NLdoet: handen uit de mouwen voor belevingstuin bij Aveleijn

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 16:45

VIDEO | NLdoet: handen uit de mouwen voor belevingstuin bij Aveleijn

De grootste vrijwilligersactie van Nederland NLdoet is vrijdag en zaterdag. Deze dagen zijn bedoeld om het vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten en om iedereen een dagje de handen uit de mouwen te laten steken. Bij Aveleijn ‘t Veldhoes in Enschede werd vrijdag hard gewerkt aan een belevingstuin voor de oudere en dementerende cliënten.

“We zijn hier bezig om de boel op te ruimen, zodat alles in de zomer er weer keurig bij ligt”, zegt een van de vrijwilligers. Het blijft niet alleen bij opruimen. Ook worden er pergola’s geplaatst en wordt de hand gelegd aan een klein kruidentuintje met diverse kruiden voor in de belevingstuin.

Waarom er gekozen is voor een belevingstuin? “We hebben toch wel de ouder wordende cliënten, een beetje dementerend ook, en onze tuin was eigenlijk best wel saai”, geeft begeleider Monique de Vries toe. “Ik dacht ook bij mezelf: wat hebben de bewoners er eigenlijk aan? Op deze manier proberen we toch iets meer beleving te brengen voor de cliënten.”

Bij het zomerklaar maken van de belevingstuin krijgen ze bij Aveleijn ook hulp van hoveniersbedrijf Tiehuis Tuinplan. “Wij doen hier nou voor het vierde jaar vrijwillig de tuin en proberen om het allemaal mooi te maken. De mensen hier zijn snel blij en het geeft een goed gevoel om te helpen”, aldus Erwin Tiehuis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: still uit video

Deel deze pagina: