Live Live

VIDEO | Megaletters Universiteit Twente veranderen in chocola

Dinsdag 03 december 2019 15:55

VIDEO | Megaletters Universiteit Twente veranderen in chocola

Een grap namens Zwarte Piet? Studentenstunt? De megaletters 'Universiteit Twente' in Enschede zijn de afgelopen nacht veranderd in chocoladeletters.

Joost Dijkgraaf | Tubantia; Redactie | 1Twente


Het is een wat gek gezicht deze dinsdagmorgen langs de Hengelosestraat: de complete reeks letters University of Twente - 18 in totaal - is veranderd in reusachtige chocoladeletters. Maandagavond begon een bedrijf uit Vriezenveen aan de ludieke klus. Grote doeken met afdrukken van de chocoladeletters - in driekleur melk, puur en wit - werden op verzoek van de UT zelf over de bestaande letters gehangen.

Tradities
De Universiteit Twente wil zo zijn internationale community wijzen op de Hollandse traditie van het sinterklaasfeest. Daarnaast worden er op 5 december gratis chocoladeletters uitgedeeld op de campus. 

Die dag lanceert de Universiteit een nieuwe site, waarop uitleg gegeven wordt over Nederlandse tradities en cultuur. Zo valt te lezen dat “Saint Nicholas has evolved over the centuries from a patron saint of the children to a folkloric friend.” Over de Zwarte Piet-discussie laat de Universiteit zich niet uit. „Daar mengen wij ons niet in.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Myrthe Nijman

Deel deze pagina: