Live Live

VIDEO | MediaMarkt Enschede hele donderdag dicht als gevolg van brand

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 14:33

VIDEO | MediaMarkt Enschede hele donderdag dicht als gevolg van brand

De MediaMarkt in winkelcentrum De Klanderij in Enschede blijft in ieder geval donderdag nog dicht als gevolg van de brand in het magazijn eerder op de dag. Dat betekent dat de elektronicazaak de deuren niet kan openen tijdens de wekelijkse koopavond in Enschede. Onduidelijk is nog of de winkel op vrijdag weer open kan.

De brand brak donderdag voor openingstijd - rond 08.20 uur - uit in een container in het magazijn aan de achterzijde van het winkelcentrum. Werknemers van de andere winkels in De Klanderij werden bij de ingang van het overdekte gedeelte tegengehouden door een lint. Met het geluid van loeiende brandalarmen op de achtergrond is de containerbrand geblust en de rest van het winkelcentrum geïnspecteerd, waarna tegen 10.00 uur de deuren van De Klanderij weer konden worden geopend.

Schade
Toen was al duidelijk dat de MediaMarkt als gevolg van de opgelopen schade de deuren nog niet kon openen. Behalve rookschade in het pand, is er door de afgegane sprinklers ook waterschade ontstaan in de benedenverdieping van de winkel, waar vooral witgoed wordt verkocht. De omvang van die schade is nog niet duidelijk.

Samen met de stichting Salvage zijn medewerkers van de winkel donderdagochtend gelijk begonnen met het opruimen van de winkel en het opnemen van de schade. Donderdagmiddag waren die werkzaamheden nog in volle gang. Een groot gedeelte van de werknemers van de MediaMarkt kon donderdagochtend gelijk weer huiswaarts, toen duidelijk werd dat de winkel niet open ging. Waar de andere winkels in de Klanderij de deuren na vrijgave door de brandweer van het slot deden, gingen bij de elektronicazaak de luiken naar beneden.

Niet aan het werk
De oorzaak van de containerbrand is nog onbekend en wordt onderzocht. De brandweer kwam donderdagochtend met twee bluswagens naar de Klanderij: één aan de voorkant op het Van Heekplein en de ander aan de achterkant aan de Oldenzaalsestraat, waar het brandje woedde. Ook politie was aanwezig. Het tafereel trok veel bekijks: tientallen medewerkers van het winkelcentrum stonden op straat gedurende de ontruiming van De Klanderij. Niemand hoefde te worden geëvacueerd als gevolg van de brand.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: