Live Live

VIDEO | In deze nieuwe pendelbus kun je tussen Twente en Schiphol reizen

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 12:25

VIDEO | In deze nieuwe pendelbus kun je tussen Twente en Schiphol reizen

Met de in de luchtvaart gebruikelijke ‘shower of affection’ is woensdagmorgen de KLM pendelbus tussen Twente en Schiphol officieel in gebruik genomen.

De bus kreeg zelfs twee keer zo’n watergordijn over zich heen. De opstapplaatsen Enschede en Hengelo wilden daarmee het belang van deze nieuwe verbinding met de luchthaven onderstrepen.

Gratis
Reizigers die een KLM-ticket hebben gekocht kunnen in Enschede en Hengelo opstappen en meereizen naar Schiphol. De gratis bus rijdt zeven dagen per week, twee keer per dag, de route Enschede-Hengelo-Schiphol en terug.

Las Vegas
„Deze service maakt het voor mensen uit Twente gemakkelijker en plezieriger om vanaf Schiphol te vliegen”, aldus de burgemeesters Onno van Veldhuizen (Enschede) en Sander Schelberg (Hengelo). „Je kunt nu een ticket boeken van Enschede en Hengelo naar Las Vegas of Rio de Janeiro. Twente is hiermee nu echt het beginpunt van je reis.”

Bereikbaar
De KLM pendelbus betekent volgens beide burgemeesters een verbetering van de bereikbaarheid van Twente. Van Veldhuizen: „Deze service heeft ook de luchthaven Münster/Osnabrück aan het denken gezet. Ook deze luchthaven overweegt pendelbussen met deze regio te laten lopen.”

De KLM verwacht met de pendelbus meer klanten uit Twente te lokken. „Passagiers besparen kosten voor een treinkaartje of brandstof voor de auto en de bijkomende kosten voor een parkeerplek op Schiphol”, aldus Daan Pijzel, directeur commercial division Benelux van de KLM. „Als de bus onderweg vertraging oploopt, boeken we de passagiers kosteloos om.”


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Bert Hellegers

Deel deze pagina: