Live Live

VIDEO | Hudson’s Bay echt zo luxe? Zo ziet het splinternieuwe warenhuis eruit

Gepubliceerd: Woensdag 07 maart 2018 20:21

VIDEO | Hudson’s Bay echt zo luxe? Zo ziet het splinternieuwe warenhuis eruit

Het heeft even geduurd, maar Hudson’s Bay opent donderdag aan het Van Heekplein in Enschede. Wij namen een dag voor de opening alvast een kijkje in het zogenoemde premium warenhuis. Is het echt zo luxe? En is er nog iets te herkennen van de oude V&D?

Tassen van Louis Vuitton verkoopt Hudson’s Bay Enschede niet. Dat past niet bij Twente. Maar er blijven genoeg luxe merken over die het nieuwe warenhuis onderscheiden van het bestaande aanbod. Van Urban Decay cosmetica tot Van Bommel schoenen en van Staub pannen tot DKNY-sweatshirts. Duur, maar niet krankzinnig duur.

En het gevoel van luxe zit ’m niet alleen in het assortiment. Het nieuwe warenhuis wil klanten graag verwennen met extra service. Zo zijn de paskamers voor Nederlandse begrippen enorm groot. De accessoire-afdeling biedt reparatieservice voor horloges en sieraden. Op de keukenafdeling staat een groot kookeiland waar regelmatig demonstraties zullen worden gegeven en wie onzeker is over kledingstijl kan gratis advies krijgen van een personal shopper.

20 jaar
Dat Hudson’s Bay gelooft in de potentie van de verwen-formule, met luxe en service, blijkt wel uit het feit dat het huurcontract aan het Van Heekplein voor twintig jaar is afgesloten. Dat moest ook wel, want vastgoedeigenaar Syntrus Achmea heeft stevig geïnvesteerd om het oubollige V&D-pand geschikt te maken voor Hudson’s Bay, dat wit, luxe en trendy als huisstijl heeft. De belofte van twintig jaar huur is ook een wapen tegen de aanhoudende geruchtenstroom dat Hudson’s Bay alweer weg zou willen uit Europa, onder dreiging van een activistische aandeelhouder die niet in dit continent gelooft. Storemanager Silvia Top-Adams wil er niet te veel op ingaan: „We zijn hier echt om te blijven.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: