Live Live

VIDEO | Hoe gaat 't nu met wethouder Jurgen van Houdt?

Gepubliceerd: Vrijdag 09 augustus 2019 08:45

VIDEO | Hoe gaat 't nu met wethouder Jurgen van Houdt?

Het college is inmiddels een jaar onderweg. We vroegen de vijf wethouders en de burgemeester: hoe gaat ’t nu? Dit keer: wethouder Jurgen van Houdt.

De plaats van ontmoeting is voor de ingang van het Stadskantoor. Als we om ons heen kijken, staat er een paar meter verderop een boom met een rood-wit waarschuwingslint, die de actualiteit en de portefeuille van Jurgen van Houdt treffend in beeld brengt: de eikenprocessierups.

„We doen wat we kunnen met de bestrijding ”, zegt de wethouder. De overlast is op dat moment, enkele dagen voor de vakantie van Van Houdt, op het hoogtepunt. „Als gemeente proberen we die overlast vooral op plekken waar veel mensen komen tot een minimum te beperken.”

Omleidingen
Bij de vraag hoe het na het eerste jaar gaat met het college pakken we de fiets. Het korte ritje door de stad kent door alle opbrekingen nogal wat hindernissen. „Er gebeurt van alles - mooi, toch?”, zegt hij. „Het is even lastig met al die omleidingen en gele borden, maar je kunt de overlast maar beter in één keer hebben dan telkens een beetje”, aldus Van Houdt.

Hij houdt halt in de dan nog geheel afgesloten Oldenzaalsestraat. „We wapenen ons als stad tegen de klimaatverandering, met de aanleg van een gigantische waterberging. Als het goed is behoort de wateroverlast bij hevige regenval tot het verleden”, zegt hij over een van de megaprojecten in de stad.

Variatie
Weer op de fiets gaat het over de meest uiteenlopende zaken, waarmee hij met een gevarieerde portefeuille te maken heeft. We spreken over de doorstroming van het verkeer op de singels en de Mobiliteitsvisie, die zijn aandacht na het reces gaat opslokken. We praten ook over de huisvesting van kwetsbare inwoners op de Wesselerbrink. Het is een veelbesproken dossier, erkent hij. „Dat ik echt met respect voor alle belangen die er spelen zo goed mogelijk probeer te doen.”

Het geldt evenzeer voor de zes uitgeprocedeerden die nog steeds in het voormalige Wegener-pand aan de Getfertsingel verblijven. Het lijkt een vergeten groep. „Maar dat is het niet. We doen wat we kunnen: dat is een laatste check of deze mensen kunnen blijven of niet. Ze hebben echt onze volle aandacht.” Bekijk het volledige gesprek met de wethouder in bovenstaande video.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Still uit video

Deel deze pagina: