Live Live

VIDEO | FC Twente laat prima indruk achter in doelpuntloze oefenwedstrijd

Gepubliceerd: Vrijdag 05 juli 2019 17:07

VIDEO | FC Twente laat prima indruk achter in doelpuntloze oefenwedstrijd

FC Twente heeft vrijdagmiddag de tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen met 0-0 gelijkgespeeld tegen Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Tegen de ploeg waar trainer Maurice Steijn langs de lijn stond kwam de ploeg van trainer Gonzalo Garcia Garcia niet tot scoren, maar maakte het een prima indruk.

FC Twente speelde in het eerste bedrijf niet onverdienstelijk. Het meeste balbezit was voor de Enschedeërs, die ook de beste kans kregen. Na een krap half uur spelen dacht Tom Boere via een corner de 1-0 te maken, maar zijn bal werd van de lijn gehaald. Al Wahda stelde daar een ongevaarlijk afstandsschot tegenover.

Nieuwkomers Paul Verhaegh, Julio Pleguezuelo en vooral Lindon Selahi lieten een sterke indruk achter.

Lat en wissels
FC Twente kreeg aan het begin van de tweede helft enkele goede kansen. Ramiz Zerrouki en Julio Pleguezuelo waren dichtbij de 1-0 en invaller Ryan Trotman raakte de lat. Garcia García wisselde flink en liet alleen Joël Drommel de wedstrijd uitspelen. FC Twente speelde niet meer zo sterk als voor rust, maar bleef de betere ploeg. Een treffer bleef echter uit. Bij Al Wahda viel Sam Steijn, zoon van de trainer, nog in.

In de slotfase was invaller Thijs van Leeuwen nog dichtbij een treffer en raakte Jari Oosterwijk nog de lat met een kopbal, maar gescoord werd er niet meer in Boekelo.

FC Twente - Al Wahda: 0-0 (0-0).

FC Twente (1e helft): Drommel, Verhaegh, Bijen, Pleguezuelo, Schenk, Roemeratoe, Selahi, Espinosa, Aitor, Boere, Zerrouki.

FC Twente (2e helft): Drommel, Van der Lely, Bijen (70. Browning), Pleguezuelo (60. Oosterwolde), Schenk (70. Staring), Roemeratoe (60. Van der Heyden), Bosch, Wieffer, Trotman, Boere (60. Oosterwijk), Zerrouki (60. Van Leeuwen).

Toeschouwers: 400

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: