Live Live

VIDEO | Enschedese band: ‘We willen alles doorbreken, fuck the rules’

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 09:54

VIDEO | Enschedese band: ‘We willen alles doorbreken, fuck the rules’

Oprechte muziek, met eerlijke rafels. Niet gladgestreken en door de autotune getrokken. Dat is wat de leden van No Wow willen. Vrijdagavond brengen ze hun eerste single uit, in Metropool in Enschede.

No Wow streeft naar de schoonheid van de imperfectie, zegt zangeres Stella Solaris (26). De band wil ingaan tegen de trend van overgeproduceerde muziek, regels, vastgestelde lengtes, en eerherstel voor het rauwe randje. „We willen alles doorbreken”, zegt drummer Thomas Mestriner (24). „Fuck the rules.”

Mestriner komt uit Buurse. Gitarist Niko Dolle (29) en zangeres/gitarist Stella Solaris (26) uit het Sauerland en de omgeving van Keulen. Ze trokken naar Enschede vanwege het ArtEZ Conservatorium. „Iets als dit heb je in Duitsland gewoon niet”, legt Niko uit. „Hier is het chill.”

Rauw
De band No Wow ontstond twee jaar geleden. In die relatief korte periode vond het drietal zijn eigen stijl. „Indie-rock-alternative”, probeert Mestriner te duiden. 'Rauw, fuzzy, met lichtelijk sensuele knipogen richting grunge en elektronica', staat op de website. De naam? No Wow is de titel van een nummer van The Kills, een van de invloeden van het trio. In eerste instantie de werktitel, maar het bleef plakken.

Ongepolijst
„No Wow is eigenlijk precies waar we voor staan”, zegt Sola. „Geen backing tracks, ongepolijst.” Mestriner knikt. „Niet al te veel poespas. Eerlijke muziek.” Een drummer, twee gitaren en een zangeres, meer niet.

„Een bassist hebben we bewust niet en dat is best bijzonder”, zegt Solaris. „Als je er een bassist bij doet, krijg je een andere band. Wij willen klein blijven. Dat geeft beperkingen, maar juist daaruit haal je de creativiteit.”

Sorries
Vrijdagavond, in Metropool, presenteert No Wow de eerste single: Sorries. Gewoon op vinyl. Sorries gaat over narcistisch gedrag, zegt Stella. In de clip zit een oudere man verdwaasd in een kantoor. Hij haalt een klein meisje op van school, trekt haar een jurkje aan en doet haar lippenstift op. Als hij haar thuis brengt, is haar moeder woedend. Tot slot danst hij als dragqueen voor de camera.

Interpretatie
De beelden zijn ambivalent en bij vlagen verontrustend. Is het een vader, een opa? Welke bedoelingen heeft hij? De leden van No Wow geven er geen antwoord op. „De clip staat open voor interpretatie”, legt Solaris uit. „We wilden niet nog eens met plaatjes hetzelfde vertellen als de songtekst, maar we wilden wel het gevoel overbrengen.”

Het gevoel van spijt, zegt Niko. „Je kunt wel denken: had ik het maar anders gedaan, maar je kunt uiteindelijk alleen jezelf veranderen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: