Live Live

VIDEO | Enschedees medialab Planetart 2.0 zit nog even in de wachtkamer

Gepubliceerd: Donderdag 23 mei 2019 09:50

VIDEO | Enschedees medialab Planetart 2.0 zit nog even in de wachtkamer

Planetart Medialab aan de Noorderhagen in Enschede moet nog even wachten voor het de alternatieve hotspot voor de stad kan worden. Initiatiefnemer Kees de Groot heeft nog geen vergunning voor zijn activiteiten.

Kees de Groot, die van zijn woon/werkpand in het centrum een openbare ontmoetingsplek wil maken voor studenten en jonge creatieven, ziet het openingsfeest van afgelopen donderdag voorlopig als een eenmalige kick-off. De zaak is niet vanaf nu geopend, want hij beschikt nog niet over de juiste vergunningen.

Op termijn wil hij onder meer feesten en optredens geven, een terras voor de deur en een hapje en drankje serveren. „We hebben laten zien hoe het gaat worden en wat hier kan. Maar voordat we alle vergunningen rond hebben, ontvangen we alleen publiek voor openingen van exposities of een albumrelease.”

Vergunningen
De Groot gaat in overleg met de gemeente om daarna vergunningen aan te vragen. Zo heeft hij onder meer een horecavergunning nodig. Om die te krijgen, zal het pand gedeeltelijk aangepast moeten worden. „Er moet wellicht een tweede toilet komen en verwijzingen naar een nooduitgang. Ook moeten we het riool vernieuwen.”

Veel animo
Gebaseerd op de drukte van de opening zegt De Groot dat Planetart 2.0 in een behoefte voorziet. „Er waren veel jonge mensen, kunstenaars, studenten. We hebben zelfs mensen buiten de deur moeten houden omdat het binnen te vol werd.”

Hij verwacht dat er in elk geval voor de zomer een vergunning kan zijn voor een deel van het plan: het terras aan de kant van de Noorderhagen. „Over een week of zes hoop ik het zo ver te hebben dat we daar, als de dj’s binnen radiomaken, koffie en fris kunnen schenken.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga / hetoog.nl

Deel deze pagina: