Live Live

VIDEO | Dit was de eerste editie van de Twee van Enschede

Gepubliceerd: Zaterdag 13 april 2019 22:30

VIDEO | Dit was de eerste editie van de Twee van Enschede

Ruim tweehonderd deelnemers verzamelden zich zaterdagavond op de Oude Markt voor de Twee van Enschede. De eerste editie van de recreatieve loop van de Enschede Marathon trok niet alleen hardlopers, ook deelnemers op rolschaatsen, steppen, skeelers, rolstoelen en handbikes gingen de uitdaging aan. Ze passeerden allemaal de finishlijn met een brede glimlach.

‘Het gaat om de fun, niet om de snelheid’, benadrukte de organisatie voorafgaand aan de eerste editie van de Twee van Enschede. Het evenement is een laagdrempelige minimarathon waarbij snelheid en ervaring onbelangrijk zijn.

Juichen
In tegenstelling tot de zondag konden deelnemers tijdens de eerste editie van de recreatieve loop van twee mijl - 3.2 kilometer - op verschillende manieren meedoen. Het gros van de deelnemers passeerde na vijftien tot twintig minuten juichend de finishlijn.

Zon
De aanwezige EHBO’ers van de Enschede Marathon konden - voor de verandering - rustig toekijken. Ook het weer zat mee: na de sneeuw van de namiddag verlichtte de zon de Enschedese binnenstad. Het maximale deelnemersaantal van vijfhonderd werd weliswaar niet bereikt, de organisatie kijkt zeer tevreden terug op de eerste editie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Still Video 

Deel deze pagina: