Live Live

VIDEO | 20.000ste bezoeker bij Dinopark Enschede

Gepubliceerd: Zondag 11 augustus 2019 22:32

VIDEO | 20.000ste bezoeker bij Dinopark Enschede

Het Dinopark op de voormalige Vliegbasis Twenthe heeft dit weekeinde zijn 20.000ste bezoeker kunnen verwelkomen. Dat stemt organisator Tim Lammers gelukkig. Met nog twee weken voor de boeg denkt hij de 25.000 te halen, waardoor hij er geen geld bij hoeft te leggen.

Lammers vertelt dat het in het begin vooral opa’s en oma’s met hun kleinkinderen waren die een bezoekje brachten en dat het sinds de bouwvak meer ouders met kinderen zijn. Hoewel de promotie op Twente was gericht blijken mensen ook uit andere provincies voor het evenement te komen.

Tot zijn grote verrassing waren er zondag onder de bezoekers twee vrouwen uit Singapore, zonder kinderen. Zij maken een rondreis door Nederland en vinden het leuk om de foto’s van zichzelf met dinosaurussen te maken. „Er zijn bij ons geen dinosaurussen”, legden ze uit.

Social media
Publiceren van foto’s met dino’s speelt een belangrijke rol, heeft Lammers gemerkt. Mensen willen de mooiste posts op Instagram kunnen doen. Ze negeren hierbij afzettingen, banjeren door brandnetels en hoog gras om hun hoofd in de bek van een Tiranosaurus Rex te kunnen leggen. Overal zijn paadjes in het struweel ontstaan.

Op sommige plekken in de berm zitten ouders de puzzeltocht van het evenement op te lossen om toegang te kunnen krijgen tot de laatste voormalige luchtmachtbunker. Enkele ouders roken. Lammers zegt dat lang is gepraat over een rookverbod op het hele terrein aangezien het een kinderevenement is. Hij heeft uiteindelijk daarvan afgezien uit vrees bezoekers mis te lopen. Vooral Duitsers willen volgens hem roken.

Radio

1Twente sprak organisator Tim Lammers op de radio. Beluister het fragment hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink

Deel deze pagina: