Live Live

VIDEO | “Hou je aan de regels, voorkom een lock-down”

Gepubliceerd: Woensdag 25 maart 2020 20:10

VIDEO | “Hou je aan de regels, voorkom een lock-down”

Barry Overink is behalve raadslid in Enschede ook eigenaar van een verkeersregelaarsbedrijf. Afgelopen zondag tikte hij mensen op de vingers die zich niet aan de corona-regels houden. “Wij redden het vooralsnog wel, maar als mensen zich niet aan de regels houden en er komt een lock-down, dan is iedereen daar de dupe van.”

Ernst Bergboer | 1Twente

Overink zag zondag massa’s mensen op pad gaan. Dat schoot hem in het verkeerde keelgat. “Dit is geen grap”, lichtte hij zijn verontwaardiging toe in 1Twente Vandaag. “Wees blij dat een aantal dingen nog wel kunnen, dat niet alles op slot is.”

Klap opvangen
Vooralsnog voorziet het BBE-raadslid geen problemen, als het om zijn eigen bedrijf gaat. “We hebben netjes op de centjes gelet en kunnen de klap wel opvangen.” Dat wordt, zoals voor alle ondernemers geldt, anders als alle activiteiten gestaakt moeten worden.

Overink heeft een aantal activiteiten moeten staken maar kan zijn 45 werknemers aan het werk houden zolang een deel nog wel doorgaat. “Wij regelen het verkeer bij evenementen. Dat is nu natuurlijk over en daardoor lopen we veel uren mis. Maar er wordt nog wel aan infrastructuur gewerkt en daar werken mijn mensen ook.”

Dit jaar redt Overink’s verkeersregelaarsbedrijf het wel, als het zo blijft. “Maar ik wil mijn mensen graag aan het werk houden en zekerheid bieden. Houd je dus aan de regels, neem de adviezen ter harte.”

Kijk hieronder het interview met Overink terug.


Beeld: Henk ten Harkel, © 1Twente

Deel deze pagina: