Live Live

Verplaatsing van bieb naar Muziekkwartier in Enschede ‘kansrijk’

Gepubliceerd: Donderdag 27 juni 2019 14:04

Verplaatsing van bieb naar Muziekkwartier in Enschede ‘kansrijk’

De verhuizing van de bibliotheek van de Pijpenstraat naar het Muziekkwartier aan het Wilminkplein lijkt nog slechts een kwestie van tijd, nu een onderzoek heeft uitgewezen dat deze verplaatsing ‘kansrijk’ is. Dat zegt wethouder Jeroen Diepemaat (cultuur) naar aanleiding van de voortgang van de verbouwing van het Muziekkwartier.

Groen licht
Volgens het college van burgemeester en wethouders staan in principe ‘alle lichten op groen om de van de bibliotheek te realiseren’. De bibliotheek kan aan het Wilminkplein over de benodigde 4500 vierkante meter beschikken.

Diepemaat is blij dat de bibliotheek waarschijnlijk medebewoner wordt van het Muziekkwartier. „De komst van de bibliotheek kan een mooie bijdrage leveren aan de levendigheid en aantrekkelijkheid van het pand. Die levendigheid is er nu vooral in de avonduren, maar dat verandert in positieve zin met de verhuzing van de bieb.”

Huiskamer
Het Muziekkwartier moet met de bibliotheek veel meer de ‘huiskamer van de stad’ worden. Om dat ook visueel te bewerkstelligen, wordt de entree van het gebouw verplaatst van de Wenninkgaarde naar het Wilminkplein. De daarbij noodzakelijke bouwwerkzaamheden waren voorzien voor deze zomer, maar die worden door de ontwikkelingen rond de bibliotheek voorlopig uitgesteld.

Verbouwing
De kosten voor de verbouwing van het pand, waarvan de hoogte niet bekend is, worden voorlopig opgebracht door de gemeente. De hoogte van daarvan is niet bekend. De kosten zullen vervolgens in de huur worden doorberekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede: Aat Vos en Mars Interieurarchitecten

Deel deze pagina: