Live Live

Vernielingen oude melkfabriek: 'tienduizenden euro’s schade'

Gepubliceerd: Maandag 10 september 2018 12:23

Vernielingen oude melkfabriek: 'tienduizenden euro’s schade'

Als pandeigenaar heeft de Rabobank zijn handen vol aan de vernielingen in de oude melkfabriek aan de Raiffeisentraat. Het leegstaande fabriekspand heeft een aantrekkingskracht op onverlaten die er vernielingen plegen. Ook afgelopen weekeinde was het weer raak.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er opnieuw vernielingen gepleegd in de voormalige melkfabriek. „Ik werd er zaterdag door een omwonende op geattendeerd dat er iemand in het gebouw is geweest”, vertelt servicemanager Wietse Golbach van de Rabobank.

De bank is op dit moment nog eigenaar van de fabriek, totdat het pand volgend jaar wordt gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. „Het is zuur, omdat we pas geleden een alarm hebben geïnstalleerd. Dat is daarna ook een paar keer afgegaan en opgelost. Uitgerekend deze vrijdagnacht ging het alarm niet af.”

De melkfabriek is door de organisatie van het Gogbotfestival gebruikt als opslag. Het alarm is er vrijdag niet opgezet. Golbach wil niet met de beschuldigende vinger wijzen. „We hebben de melkfabriek ook al eens aan Gogbot aangeboden als expositieruimte. Deze week drinken we even wat met de organisatie en praten we erover.”

Golbach zegt blij te zijn als er volgend jaar eindelijk schot komt in de woningbouwplannen. „Iedere keer als er een gebruiker van het pand uit gaat, trekt dat vernielingen aan en dan worden er ruiten ingegooid. We hebben het meegemaakt toen Tactus eruit ging en toen de Welkoop vertrok. Toen heb ik ’s nachts al eens de waterleidingen moeten afsluiten omdat er koperdieven hun slag hadden geslagen. Al met al heeft het ons al tienduizenden euro’s aan schade gekost.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: