Live Live

Verkeersregelaar (51) uit Enschede overlijdt na aanrijding met shovel

Gepubliceerd: Donderdag 10 oktober 2019 16:25

Verkeersregelaar (51) uit Enschede overlijdt na aanrijding met shovel

Een 51-jarige man uit Enschede is donderdagmiddag om het leven gekomen op de N344 bij Lettele. Het slachtoffer kwam in botsing met een shovel, bestuurd door een 66-jarige man uit Tubbergen. De Enschedeër was verkeersregelaar, die op zijn motor een ambulance begeleidde en daarbij met zijn motor tegen de shovel reed.

Op het weggedeelte werden wegwerkzaamheden uitgevoerd. Eén van de aanwonenden raakt onwel en werd tussen twaalf en half één door een ambulance thuis opgehaald. De N344 was op het moment van het ongeluk afgesloten in verband met wegwerkzaamheden en was alleen toegankelijk voor aanwonenden, hulpdiensten en werkverkeer.

Slachtofferhulp
De verkeersregelaar reed voor de ambulance uit, om de ziekenwagen door het werkverkeer te leiden. Daarbij ging het door nog onbekende oorzaak mis. Meerdere wegwerkers waren getuige van het ongeval.

Op het politiebureau in Deventer is een ruimte ingericht voor getuigen, waar zij kunnen praten met medewerkers van Slachtofferhulp.

Onderzoek
De oorzaak van de aanrijding wordt onderzocht door de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie. Er wordt onderzocht of een van de betrokkenen iets te verwijten valt of dat er sprake is van een noodlottig ongeval. De bestuurder van de shovel, een 66-jarige man uit Tubbergen, is aangehouden. De Tubbergenaar werkt voor onderaannemer Reef-Strukton uit Oldenzaal.

Omdat het een bedrijfsongeval betreft, doet de Arbeidsinspectie doet ook onderzoek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Ensched

Deel deze pagina: