Live Live

Verhalen uit het Volkspark op TV Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 20 maart 2015 11:06

Verhalen uit het Volkspark op TV Enschede

TV Enschede FM start vrijdag 27 maart met het programma ‘Verhalen uit het Volkspark’, een serie korte documentaires over het park bij het centrum van Enschede. De filmpjes zijn gemaakt door studenten Media, Informatie en Communicatie van Saxion. Het programma is te zien om 18.25 uur op TV Enschede, na het TV Enschede Nieuws en TwenteBreed, en wordt elk uur herhaald.

Elke vrijdag zijn een paar verhalen te zien die over het park gaan, zoals over de kermis die er twee keer per jaar wordt gehouden, over de vele trouwreportages die er gemaakt zijn en over het Circusfestival. Een van de mini-documentaires gaat over mevrouw Stork, de oudste bewoner van de Wilhelminaflat, de flat die uitkijkt op het park. 

Het filmproject is een samenwerking tussen Saxion en TV Enschede FM. Vorig jaar maakten de studenten korte films over de geschiedenis van het Van Heekpark en het jaar daarvoor werd er door de studenten gefilmd in Enschede-Zuid. “Op beide series hebben we enorm veel positieve reacties gehad”, vertelt stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM. “De studenten hebben in hun filmpjes bijzondere verhalen vastgelegd. Het zijn authentieke verhalen, waarbij Enschedeërs hun eigen ervaringen vertellen. Volgend jaar gaan we graag opnieuw met Saxion aan de slag om verhalen uit Enschede op te halen. Dan weer uit een ander park of andere wijk.”

Het Volkspark is als park ingericht in 1872. Textielbaron H.J. van Heek wilde de Enschedese bevolking een park geven waar textielarbeiders hun vrije tijd door konden brengen met hun gezinnen. Het park is nu vijftien hectare groot en is voor het grootste deel ontworpen door Dirk Wattez. In het park staan diverse kunstwerken, zoals het oorlogsmonument van Mari Andriessen. 

Deel deze pagina: