Live Live

Verhalen uit het Van Heekpark op TV Enschede

Gepubliceerd: Maandag 10 februari 2014 13:17

TV Enschede FM start vrijdag 21 februari met ‘Verhalen uit het Van Heekpark’, een serie documentaires over de geschiedenis van het park in Enschede. Elke vrijdag zijn een aantal verhalen te zien die over het park gaan, over gewonnen liefdes en verloren sportwedstrijden, het verdriet van de oorlog en de vuurwerkramp en de sfeer van vroeger en nu. De reportages zijn gemaakt door studenten Media, Informatie en Communicatie van Saxion. Het programma is vrijdags te zien op TV Enschede om 18.20 uur, na het TV Enschede Nieuws en TwenteBreed, en wordt elk uur herhaald. TV Enschede is te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelproviders. Kijk voor meer informatie op www.tvenschedefm.nl.

Het filmproject is een samenwerking tussen Saxion, SOV concept en vormgeving en TV Enschede FM. Vorig jaar maakten de studenten korte films over de geschiedenis van Enschede-Zuid. “Op die serie hebben we enorm veel leuke reacties gehad”, zo vertelt stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM. “De filmpjes leverden bijzondere verhalen op, vertelt door de wijkbewoners zelf. En dat is ook nu met de verhalen uit het Van Heekpark het geval. Het zijn authentieke verhalen, vertelt door de mensen die het zelf hebben meegemaakt. Volgend jaar gaan we opnieuw zo’n leuk project opzetten, want er zijn in Enschede nog zoveel verhalen te vertellen.”
Het Van Heekpark aan de Hengelosestraat in Enschede is door textielfabrikant Gerrit Jan van Heek geschonken aan de inwoners van Enschede. Het park, ontworpen door tuinarchitect Pieter Wattez, was in 1917 klaar. Van Heek was toen al overleden. Hij schonk het park zodat zijn arbeiders in hun vrije tijd van natuur konden genieten. Bekende bezienswaardigheden in het park zijn de villa en de tuinmanswoning, het theehuis, de gedenknaald en diverse kunstwerken. Het park is een rijksmonument.

Deel deze pagina: