Live Live

Verdwenen das al in diepvries van Twentse preparateur

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 16:40

Verdwenen das al in diepvries van Twentse preparateur

De tussen Oldenzaal en Enschede doodgereden das die dit weekend spoorloos verdween, is terecht. Het dier zit in de diepvries van een erkende Twentse preparateur.

De das – een beschermd dier – werd in de nacht van zaterdag op zondag doodgereden op de Oldenzaalsestraat. Toen de te hulp geroepen Dierenambulance arriveerde was het weg.

Oproep
Specialist en ecoloog Gerard Berendsen van de Dassenwerkgroep Twente liet een oproep op het Facebookaccount van de stichting Lonnekerberg plaatsen. Hij wil het dier graag onderzoeken in het belang van de dassenpopulatie in Twente.

Opzetten
Dinsdagmiddag kwam er een reactie van de vinder. Die had het dier naar een preparateur in de regio gebracht. De man had het dier al onderin de vriezer gestopt. Zodra hij met prepareren begint is Berendsen welkom om het te onderzoeken.

Nóg een dode das
Ook in de nacht van zondag op maandag werd een das doodgereden, op vrijwel dezelfde plek. Berendsen vreest dat de dassen tot één dassengezin behoren. “Ze zijn nu op zoek naar voedsel en volgen vaak elkaars geursporen”, zegt hij.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Gerard Berendsen

Deel deze pagina: