Live Live

Verdachten langer vast voor wapenlevering rond Enschedese moorden

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 18:10

Verdachten langer vast voor wapenlevering rond Enschedese moorden

Twee mannen die zijn aangehouden in het onderzoek naar de viervoudige moord in Enschede blijven nog zeker drie maanden in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Almelo vrijdag besloten. De vader en zoon (71 en 32 jaar) zouden wapens hebben geleverd die bij de moorden in Enschede gebruikt zijn.

Het gaat om vader Arie (71) en zoon Dennis van D. (32) uit Sint Willebrord. Het tweetal is eind vorig jaar veroordeeld tot celstraffen van 24 en 15 maanden (waarvan zoon Dennis 5 maanden voorwaardelijk) voor wapenhandel in de zaak tegen de voor drugs- en wapenhandel veroordeelde strafadvocaat Bart V. uit Dongen. Een undercoveragent kocht in 2016 via de raadsman vier handvuurwapens bij de mannen.

Doodgeschoten
De viervoudige liquidatie in Enschede staat te boek als de grootste moordpartij in de Twentse geschiedenis. Vier mannen werden in november aan de Van Leeuwenhoekstraat tegelijk doodgeschoten, op klaarlichte dag. De politie verrichtte eind november de eerste arrestaties. Dat ging om Hengeloërs Camil A. (57) en zijn zoon Dejan (32). Een dag later werd ook zon Denis (30) opgepakt. Zij zitten nog altijd vast. Tegen de drie is een waslijst aan bewijs verzameld door de politie, hoewel vader Camil A. blijft ontkennen.

Opvallend is dat de verdachten A. enkele uren na de moordpartij naar Brabant zijn gereden, waar ze een afspraak hadden in de buurt van Tilburg. Vermoedelijk is daarbij een gebruikt vuurwapen uit Enschede achtergelaten, en een nieuwe gekocht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: