Live Live

Verdachte koffer onderzocht op station Enschede

Gepubliceerd: Maandag 18 maart 2019 16:41

Verdachte koffer onderzocht op station Enschede

Op station Enschede heeft maandagmiddag een groot politieonderzoek plaatsgevonden naar een verdacht pakketje. De toegang tot de perrons werd tijdelijk versperd door agenten in kogelwerende vesten. Het bleek loos alarm.

In een intercity-trein werd een onbemande koffer aangetroffen. In verband met de situatie in Utrecht nam de politie het zekere voor het onzekere en werd het station ontruimd. De trein werd geëvacueerd, de perrons afgezet met rood lint. Tientallen reizigers moesten achter de poortjes van het treinstation wachten. Veel informatie werd er niet gegeven.

Extra alert
Een speciaal team van de politie deed onderzoek naar de koffer, maar kon al vrij snel groen licht geven. Het bleek om loos alarm te gaan. „Er was sprake van een verdacht pakketje”, zegt politiewoordvoerder Marloes Ballast. „Mensen zijn extra alert vanwege de gebeurtenissen in Utrecht. Nadat er alarm werd geslagen, hebben experts het verdachte pakketje uit de trein gehaald en bleek er sprake van loos alarm.” Direct daarna werd het station weer vrijgegeven en het treinverkeer hervat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Rutger Borgerink

Deel deze pagina: