Live Live

Vanaf zaterdag strengere coronamaatregelen in Enschedese binnenstad

Gepubliceerd: Woensdag 20 mei 2020 20:22

Vanaf zaterdag strengere coronamaatregelen in Enschedese binnenstad

Het wordt steeds drukker in de binnensteden. Ook in Enschede. Daarom heeft de gemeente nu een plan uitgewerkt om juist deze drukte in te perken.

Laura Ratering | 1Twente

De maatregelen zijn voor nu alleen maar op zaterdagen van toepassing. De belangrijkste maatregel: eenrichtingsverkeer. “Dit gaan we op de Kalanderstraat, De Dagmarkt en de Raadhuisstraat realiseren”, licht de gemeentelijke communicatieadviseur Derk Jan Eshuis toe. “Op deze plekken zetten we verkeersregelaars in om bezoekers te wijzen op de nieuwe situatie.”

De gemeente heeft expres voor deze plekken gekozen, omdat dit smalle straten zijn en hier veel mensen tegelijkertijd lopen. Om het eenrichtingsverkeer zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, worden mensen geacht om de fietsen in de daarvoor bestemde stallingen op het Van Heekplein te plaatsen. “Zo kunnen wij voorkomen dat doorgangen worden verkleind”, aldus Eshuis.

Naast verkeersregelaars moet speciale verf op de grond de bezoekers wijzen op de richtlijnen.

Tot slot wordt ook de zaterdagmarkt op een andere manier ingericht. ‘Net zoals vorige week zullen de marktkramen verder van de gevels worden geplaatst zodat een bredere strook ontstaat voor bezoekers. Ook zullen de marktkramen aan de Langestraat aan 1 zijde van de straat worden geplaatst.’, meldt de gemeente op de eigen website.

foto: Annina Romita, © 1Twente


Deel deze pagina: