Live Live

Van Merksteijn Plastics in Boekelo in gesprek met potentiële kopers

Gepubliceerd: Dinsdag 07 augustus 2018 12:35

Van Merksteijn Plastics in Boekelo in gesprek met potentiële kopers

Van Merksteijn Plastics is in gesprek met mogelijke overnamekandidaten. Dat meldt de directie van het Boekelose bedrijf in een korte verklaring.

,,Over de voortgang van de besprekingen kunnen op dit moment, conform afspraak tussen partijen, geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan."

Woordvoerder René Hartman wil slechts kwijt dat met eventuele overnamekandidaten wordt gesproken 'om een verdere groei te faciliteren.' Hij verwacht dat de gesprekken op korte termijn kunnen worden afgerond. Onder de overnamekandidaten bevinden zich mogelijk buitenlandse partijen.

Van Merksteijn Plastics werd in 2011 overgenomen door ondernemer en investeerder Koos van Merksteijn, die met zijn broer Peter fortuin heeft gemaakt in de staalindustrie. Het bedrijf heette toen nog Boekelo Decor en was in het voorjaar failliet gegaan. Daarvoor heette het bedrijf Boekelo Foliën.

Decoratiefolie
Van Merksteijn heeft tientallen miljoenen geïnvesteerd in het bedrijf dat decoratiefolie voor de doe-het-zelfmarkt produceert, plastic tafelkleden en printmedia. Het bedrijf kampte met grote aanloopverliezen en stond ook vorig jaar nog in de rode cijfers. Er werken 86 mensen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: