Live Live

Valse noten helpen Mariah Carey in Winterse 50

Gepubliceerd: Zondag 14 december 2014 09:50

Valse noten helpen Mariah Carey in Winterse 50

De valse noten van Mariah Carey onlangs bij een kerstconcert in New York hebben haar nu toch wat goeds gebracht. Haar kersthit All I want for Christmas is you maakt een sprong in de Winterse 50 van plek 4 naar 2. Het liedje is daarmee de op een na populairste kersthit ooit. Het populairst is nog steeds Last Christmas van Wham, zo blijkt uit de nieuwste Winterse 50, die maandag bekend is geworden.

“Het was tenenkrommend slecht zoals Mariah Carey stond te zingen op het Rockefeller Center”, zo zegt Martijn de Lange, initiatiefnemer van de hitlijst. “Maar door alle aandacht in de media voor het valse gekrijs hebben wel veel meer mensen op haar kersthit gestemd. Alle negatieve aandacht pakt daarmee dus toch goed uit voor haar.”

Luisteraars van meer dan 150 omroepen in Nederland en België hebben de afgelopen weken online gestemd op hun favoriete kersthits. Er zijn dit jaar ruim 120.000 stemmen uitgebracht. De eerste Winterse 50 was in 2002 te horen bij TV Enschede FM, waarna veel andere omroepen aanhaakten. Dit jaar is de dertiende editie. Tijdens de kerstweek wordt de Winterse 50 bij alle radiozenders uitgezonden. Bij diverse omroepen is ook een tv-special te zien met clips uit de lijst. Een overzicht van alle radio- en tv-uitzendingen staat op www.winterse50.nl.

“Dit jaar staan er twee versies van Do they know it’s Christmas? in de lijst”, zo vertelt De Lange. “Op nummer 3 staat de allereerste versie uit 1984 en de nieuwe van Band Aid 30 is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer op 43. De meeste stemmen worden dus nog steeds uitgebracht op de klassieker uit de jaren 80. Je ziet dat veel mensen toch gaan voor vertrouwde nummers die ze elk jaar opnieuw met de kerstdagen willen horen. Zo staan er meer onverwoestbare kersthits in de jaarlijkse kerstlijst, van White Christmas van Bing Crosby en Flappie van Youp van ’t Hek tot Happy X-mas van John Lennon en Driving home for Christmas van Chris Rea.” In de Winterse 50 staan daarnaast ook nieuwere kerstplaten, zoals Underneath the tree van Kelly Clarkson en Being alone at Christmas van Miss Montreal.

De Winterse 50 is bij TV Enschede FM te horen en te zien:
- zondag 21 december van 13.00 tot 17.00 uur op Enschede FM met Jeffrey Veld en Mark Schepers
- kerstavond om 18.00 en 19.00 uur een special op TV Enschede (met vanaf 23.00 uur elk uur herhaling)
- de complete Winterse 50 2014 is te lezen op www.winterse50.nl

Deel deze pagina: