Live Live

Vakbonden: werknemers zijn Apollo Vredestein helemaal zat

Donderdag 31 augustus 2017 09:48

Vakbonden: werknemers zijn Apollo Vredestein helemaal zat

Zieke werknemers die van huis zouden worden opgehaald om weer in de fabriek te werken, een totaal rookverbod dat kwaad bloed zet en gedoe om een korter-werkregeling voor ouderen. Volgens de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen is een groot deel van de werknemers van bandenfabriek Apollo Vredestein het helemaal zat.

Een groot deel van hen wil het werk neerleggen als de werkgever geen twee procent loonsverhoging wil geven in de CAO-onderhandelingen die al maanden duren.

,,Dit gaat veel verder dan een normaal loonconflict", zegt vakbondsbestuurder Leo Makkinje van FNV Bondgenoten, ,,de werkgever biedt inderdaad maar 0,2 procent minder loonsverhoging dan wij vragen, maar het gaat om veel meer. Alles wordt maar eenzijdig opgelegd. Dat geldt ook het algeheel rookverbod op het hele fabrieksterrein, waar nu 470 handtekeningen tegen zijn ingezameld."

"Altijd in overleg"
Apollo Vredestein zegt zich "tot het uiterste te blijven inspannen om een uitgebalanceerde cao met de vakbonden af te sluiten." Op de beschuldiging dat zieke werknemers thuis worden opgehaald reageert de directie dat het bedrijf "altijd in overleg tussen leiding en medewerker en op advies van deskundigen wordt gekeken naar benutbare mogelijkheden in het kader van re-integratie. Daarbij maken we gezamenlijk afspraken over de werkzaamheden die een re-integrerende medewerker nog wel kan verrichten, op het moment dat het eigen werk tijdelijk niet meer mogelijk is."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: