Live Live

Vak-P mag honk weer openen, maar zonder druppel drank

Vrijdag 16 maart 2018 12:58

Vak-P mag honk weer openen, maar zonder druppel drank

Vak-P, de supportersvereniging van FC Twente, mag het eigen supportershome met ingang van 15 april weer openen, maar dat gebeurt dan zonder drank- en horecavergunning. Die blijft nog voor een jaar ingetrokken. Dat betekent dat er in het geheel geen drank, alcoholisch en non-alcoholisch, geschonken mag worden.

Dat heeft burgemeester Onno van veldhuizen van Enschede Vak-P donderdag in een aangetekende brief laten weten. De drank- en horecavergunning blijft ingetrokken omdat Vak-P niet voldoende zou hebben meegedacht om de misstanden die in april 2017 leidden tot de sluiting van het home in de toekomst te voorkomen, zo meldt Van veldhuizen in het de brief. Tijdens een gesprek op 10 januari is tussen beide partijen afgesproken dat VAk-P daartoe intern overleg zou voeren en de uitkomsten daarvan zou terugkoppelen naar de gemeente. Vak-P zou echter negen weken lang niets van zich hebben laten horen.

Voor het aanvragen van een nieuwe vergunning komen voorlopig ook niet alle Vak-P bestuurders in aanmerking. Bij eventuele nieuwe vergunning mogen gedurende vijf jaar geen ‘oude leidinggevenden’ van de supportersvereniging betrokken zijn.

Het onderkomen werd vorig seizoen -na een politie-inval tijdens de competitiewedstrijd tegen PSV - gesloten vanwege de aanwezigheid van een hoeveelheid drugs.

Het bestuur van de supportersclub reageert ontstemd. “In deze tijd van sportieve malaise bij onze FC wordt een ‘ouderwets’ Vak-P enorm gemist.” Ze verwijten de burgemeester ‘dat zijn hart niet klopt voor deze club’. “Dat u dat op uw geweten wil hebben.”

Vak-P ontkent te kort geschoten te zijn in het overleg en juist volop hebben meegedacht. “Wij zijn als Vak-P geen enkel gesprek, en geen enkele mogelijke oplossing uit de weg gegaan. Tevens hebben wij duidelijk afstand genomen van drugs (gebruik) in en rond het stadion en het home! Wij houden onze ruggen recht, zitten op de blaren indien nodig, maar strijden met open vizier tegen onrecht en dubbele agenda's.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto:Lars Smook

Deel deze pagina: