Live Live

UPDATE 64-jarige man uit Fleringen en vrouw (31) uit Gronau omgekomen bij ongeluk op B54

Donderdag 15 maart 2018 15:11

UPDATE 64-jarige man uit Fleringen en vrouw (31) uit Gronau omgekomen bij ongeluk op B54

Bij een ongeluk net over de grens zijn donderdagmiddag een 64-jarige man uit Fleringen en een 31-jarige vrouw uit Gronau om het leven gekomen. De man uit Fleringen zat als bijrijder in een busje dat frontaal in botsing kwam met een taxi. Daarin zat de vrouw op de passagiersstoel.

De taxi werd bestuurd door een 66-jarige man uit Gronau. Door nog onbekende oorzaak belandde het voertuig op de verkeerde weghelft. De taxi raakte eerst een kleine vrachtwagen, waarna het voertuig frontaal op het busje botste. Door de klap belandde het busje op de zijkant. De bestuurder, een 33-jarige man uit Hengelo, is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Gronau gebracht.

De taxichauffeur raakte zwaar gewond en is naar het ziekenhuis in Rheine vervoerd. Ten tijde van het ongeluk zaten er, naast de vrouw en chauffeur, twee kinderen van zes en twee jaar op de achterbank. Zij zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Enschede gebracht en verkeren in levensgevaar. De inzittenden van de vrachtwagen bleven ongedeerd.

De B54 is nog altijd in beide richtingen afgesloten tussen de afritten naar Gronauer Strasse en de Steinfurter Strasse. Het verkeer op de A35 richting Duitsland is op verzoek van de Duitse politie stilgezet. Verkeer richting Duitsland wordt geadviseerd via Oldenzaal/Bad Bentheim (A1) te rijden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: