Live Live

Unieke Enschede Marathon bij TV Enschede FM

Gepubliceerd: Donderdag 17 april 2014 12:48

Unieke Enschede Marathon bij TV Enschede FM

ENSCHEDE – De Enschede Marathon is dit jaar op een bijzondere manier te volgen bij TV Enschede FM. Naast het live-verslag op radio en tv kunnen de lopers en de bezoekers hun eigen wedstrijdverslag samenstellen onder de noemer Mijn Enschede Marathon. Dit persoonlijke marathonverslag, met commentaar van de bekende cabaretier en marathonloper Dolf Jansen, kan vervolgens eenvoudig gedeeld worden via social media. Thuiskijkers kunnen ook een eigen filmpje maken door bepaalde momenten op de dag te markeren in een app. De opzet van Mijn Enschede Marathon is zo vernieuwend dat de provincie Overijssel het project financieel steunt. Zie ook de website mijn.enschedemarathon.nl

De live-uitzending op TV Enschede begint zondag 27 april om 10.00 uur en loopt door tot 16.00 uur. Bij het in beeld brengen van de wedstrijdloop werkt TV Enschede FM samen met RTV Oost. Er rijden motoren mee over het parcours met cameramensen achterop en er staan verslaggevers bij de start en de finish. In de uitzending worden ook de duizenden amateurlopers in beeld gebracht, zij hebben maandenlang hard getraind voor hun persoonlijke topprestatie. Daarnaast is er aandacht voor de organisatie van de marathon. Via 1Twente, de samenwerking tussen lokale omroepen in Twente, is de uitzending in heel Twente te ontvangen. Ook op Enschede FM is vanaf 10.00 uur het evenement op de voet te volgen.

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland. In juli 1947 was de eerste editie met 51 lopers. Nu doen er jaarlijks bijna 10.000 mensen mee aan het hardloopevenement. De uitzendingen op radio en tv zijn zondag 27 april van 10.00 tot 16.00 uur. TV Enschede is in Twente te ontvangen op het digitale kanaal 40 van Ziggo en bij de diverse glasvezelaanbieders. Enschede FM zit op 105.1 FM in de ether en is ook via de kabel en glasvezel te beluisteren. De uitzendingen op radio en tv zijn ook te volgen via livestreams op www.tvenschedefm.nl.

Deel deze pagina: