Live Live

Uitslagenavond verkiezingen live op TV Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 14 maart 2014 15:36

Woensdagavond 19 maart stelt de gemeente het stadhuis open vanaf 20.30 uur voor iedereen die live de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen wil volgen. Op de uitslagenavond wordt van 21.00 uur tot middernacht vanuit de Burgerzaal in het stadhuis een live-uitzending verzorgd, in samenwerking met TV Enschede FM, Twentsche Courant Tubantia en de Universiteit Twente. Exit-polls, twitterberichten, interviews, politieke analyses, een heuse Red Room en verrassingsoptredens zijn de ingrediƫnten.

TV Enschede FM doet woensdag vanuit het stadhuis uitgebreid verslag van het binnenkomen van de uitslagen. De uitzending op radio en tv start om 21.00 uur met de finish van de StembusRun. Willem Habers en Marlieke Gortmaker praten tijdens de uitzending met de vele kandidaat-raadsleden die in spanning zitten hoeveel zetels hun partij gaat halen. In de Red Room bespreekt Thijmen Stavenuiter met enkele deskundigen de uitslagen die binnenkomen.
Tijdens de avond wordt ook gekeken naar de exit-polls die door bestuurskundige Marcel Boogers van de Universiteit Twente zijn uitgevoerd. Zijn berekeningen bleken in het verleden een grote voorspellende kracht te hebben voor de uitslagen van de verkiezingen.
De uitslagenavond wordt afgesloten met een kort debat waarin wordt vooruitgekeken naar de komende vier jaar. TV Enschede is te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de verschillende glasvezelproviders. De uitzending is ook live via internet te bekijken, kijk voor meer informatie op www.tvenschedefm.nl.
Donderdag 20 maart zal burgemeester Peter den Oudsten de verkiezingsuitslag officieel bekendmaken. Dan zijn ook de uitslagen op persoonsniveau bekend, zodat niet alleen duidelijk is wat de uitslag per partij is, maar ook wie de gekozen raadsleden zijn. Deze bekendmaking gebeurt tijdens een openbare lunchbijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis van 12.00 tot 14.00 uur.

Deel deze pagina: