Live Live

Uit 37 huiskamers in Enschede klinkt muziek

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 10:02

Uit 37 huiskamers in Enschede klinkt muziek

In 37 huiskamers in Enschede verzorgen artiesten uit deze stad op zondag 9 december in totaal 111 optredens. Voor de tweede keer vindt dan het gratis festival Muziek bij de Buren plaats. Inwoners van de stad openen hun deuren om samen met hun buren, vrienden, familie en spontaan aanwaaiend publiek uit Enschede te luisteren naar lokale muzikanten.

Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Tussendoor heeft het publiek tijd om naar een andere huiskamer te fietsen. De vrouwen van Spoenk openen Muziek bij de Buren in de Javastraat 50 om 12.15 uur. Van 13.00 tot 17.30 uur zijn zij in de huiskamer van theatermaker Magda Nij Bijvanck. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Vele zijn op loop- of fietsafstand van elkaar, waardoor iedereen zijn eigen muziekmiddag kan samenstellen. Alle optredens staan in de festivalkrant die af te halen is bij de bibliotheek, het Wilminktheater of kunstenschool Kaliber.

Eindfeest
Muziek bij de Buren wordt afgesloten met een eindfeest in Muziekcafé 053 van Metropool aan het Wilminkplein. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het feest speelt de Enschedese dj Dr. Anders. Het totale programma staat op op de site van Muziek bij de Buren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: