Live Live

Tycoon Gerard Sanderink: ‘Mijn ex zette stappen die niet mochten’

Gepubliceerd: Zaterdag 08 juni 2019 14:54

Tycoon Gerard Sanderink: ‘Mijn ex zette stappen die niet mochten’

Dinsdag wordt bij de rechtbank Almelo het kort geding voortgezet, dat ex-vriendin Brigitte van Egten heeft aangespannen tegen zakentycoon Gerard Sanderink uit Enschede. Van Egten eist rectificatie na smaad van Sanderink. In een interview met Quote spreekt Sanderink opnieuw zijn twijfels uit over de handelwijze van zijn ex.

De rechter in Almelo schorste het kort geding in april, om beide ex-geliefden de kans te geven tot een schikking te komen. Dat is niet gelukt. Sanderink (70) beschuldigde Van Egten (65), die directeur is van twee van zijn bedrijven, van fraude en seks met Afrikaanse mannen. Van Egten wil dat Sanderink dat terugneemt en rectificeert in een brief aan de medewerkers in zijn bedrijven tegenover wie hij de beschuldigingen uitte.

Vermogend
In een interview met Tubantia zei Sanderink al eerder, dat het Van Egten niet alleen om rectificatie gaat, maar ook om schadevergoeding. Sanderink is als eigenaar van het IT-bedrijf Centric en het beursfonds Oranjewoud, waartoe bouwconcern Strukton behoort, zeer vermogend. Quote schat zijn vermogen op 620 miljoen euro, daarmee is hij na de ervan van Dik Wessels de rijkste inwoner van Overijssel.

DSS Borne
In het interview met Quote stelt Sanderink opnieuw vraagtekens bij transporten vanuit Nederland – waar Van Egten directeur is van Dutch Solar Systems (DSS) in Borne – naar Gambia. „Er gaan containers van Nederland naar Gambia”, zegt hij. „ Daarin zitten spullen van mijn bedrijven. Die moeten dan wel worden afgerekend. Eerst door het zonnepanelenbedrijf GAMSolar, later door mijn eigen dochterbedrijf in Gambia. Maar ik denk dat die spullen niet altijd op een zuivere manier werden afgerekend. Laten we zeggen dat er stappen zijn gezet die Van Egten, als bestuurder van mijn bedrijven, niet had mogen zetten. Misschien had ik zelf beter moeten opletten, maar de afgelopen jaren was ik druk bezig met Strukton en Antea (Oranjewoud-red.). Het gaat om vertrouwen, je gaat uit van het goede van de mens. Nu heb ik alles naar me toe getrokken. Langzaam komen zaken naar boven waarvan je je afvraagt: klopt dit?”

Nieuwe vriendin
Quote informeert ook nog even naar Sanderinks relatie met zijn nieuwe vrindin, cybercrime expert Ryan van Rijbroek, die volgens Van Egten een kwade invloed op hem zou hebben, uit zou zijn op zijn geld en Sanderink zou opstoken tegen Van Egten. Tegen Tubantia verklaarde Sanderink al eerder, dat hij Van Rijbroek ziet als ‘goede vriendin, met wie hij veel wandelt.’

Artsen
Sanderink: ‘Ik heb een goede verstandhouding met haar. Ik heb heel lang gewacht tot ik iemand tegenkwam met wie ik wandelingen kon maken en gesprekken kon voeren. Dat doe ik in het weekend. Doordeweeks werk ik en ben ik thuis. Ik mag ook rustig zeggen: ze heeft iets betekend in mijn gezondheidspatroon. Ik heb een hartinfarct gehad, maagbloedingen, nierstenen. Nu neem ik natuurlijke middelen, niet die chemische medicijnen. Dat komt door haar contacten met goede artsen in het Midden-Oosten en Amerika.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Arie Kievit

Deel deze pagina: