Live Live

AUDIO Twentse poppodia gaan verder onder naam Metropool

Gepubliceerd: Maandag 03 september 2018 18:58

AUDIO Twentse poppodia gaan verder onder naam Metropool

Het Twentse poppodium gaat de toekomst in onder de naam Metropool. Alle concerten die in de popzalen van Hengelo en Enschede door Metropool worden geprogrammeerd krijgen voortaan het stempel M.

De vertrouwde naam in Hengelo blijft, voor Enschede zal het even wennen zijn. Het Twentse poppodium dat is ontstaan uit poppodium Metropool Hengelo en voormalig Atak in Enschede gaat verder als Metropool. Dat werd maandagavond bekend gemaakt, tijdens een feestje in het muziekcafé van het poppodium aan het Wilminkplein. Weinig verrassend, geeft directeur Johan de Jong toe, want Metropool is nu eenmaal een sterk merk. Een naam die in de popwereld – ook ver buiten Twente – goed bekend staat. ,,Als Metropool krijgen we veel voor elkaar. Met die naam zijn we de afgelopen maanden in staat geweest ook in Enschede een krachtig programma neer te zetten. Zonder de kwaliteit waar de naam Metropool voor staat, was dat niet gelukt.”

M.
Alle concerten en optredens die door Metropool worden geprogrammeerd, krijgen voortaan het stempel M. De M komt als beeldmerk overal en in veel kleurcombinaties terug. Op de posters die de concerten aankondigen, op de website, op Facebook. De M krijgt in de uitingen als ondertitel Metropool, en daaronder ‘poppodia van Twente’.

De raadselachtige campagne ‘WhataboutM’ die de afgelopen week aftelde naar maandagavond 3 september half acht, was dan ook bedoeld om de ‘M’ vast in de genen van Twentse popliefhebbers te krijgen. ,,We zouden het niet erg vinden als het Twentse poppodium in de volksmond ‘M’ gaat heten.”

De M staat voor muziek, voor mensen, voor ‘we want More’. En voor Metropool natuurlijk. ,,De M moet de verbindende schakel zijn. Muziek heeft een verbindende werking. Met muziek willen we de gemeentes in Twente waar we programmeren, verbinden.”

Nieuwe entree
Terwijl het feestje rond de bekendmaking maandagavond in Enschede in volle gang was, werd de grote M al op het popgebouw in Hengelo gehesen. Het podium aan het Wilminkplein in Enschede doet het voorlopig nog met projecties. Het Muziekkwartier met de popzalen wordt komende zomer namelijk grondig verbouwd en krijgt in ieder geval een nieuwe entree.

1Twente sprak dinsdagochtend met Johan de Jong van Metropool. Beluister het interview hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wouter Borre

Deel deze pagina: