Live Live

Twentse boeren laten alles zien tijdens open huis

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 11:40

Twentse boeren laten alles zien tijdens open huis

Wie deze zomer graag een keer een kijkje wil nemen hoe het op de boerderij reilt en zeilt, kan bij 5 boerderijen in de omgeving terecht. Onder het motto Have a Nice Day organiseren 5 boerinnen in de omgeving van Enschede alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar wekelijks een rondleiding op het eigen bedrijf. Uit enthousiasme om te laten zien wat hun dagelijks werk precies behelst.

Bezoekers krijgen te horen wanneer een koe melk geeft, hoeveel liter ze kan produceren, hoe die melk in de supermarkt belandt. Hoe vaak per dag wordt er gemolken en gebeurt dat met een melkrobot? Maar ook hoeveel de dieren eten en drinken op een dag en hoe lang ze zwanger (drachtig in vakjargon) zijn? Ook is te ervaren wat het verschil is tussen een biologisch en een gangbaar melkveebedrijf.

Rondleiding
Dergelijke vragen worden beantwoord bij een bezoekje aan de deelnemende boerderijen. De rondleidingen beginnen steeds om 14.00 uur en duren 1 tot 1,5 uur. Kosten 2,50 euro, kinderen jonger dan 3 jaar gratis. Honden niet toegestaan. Aanmelden is alleen noodzakelijk voor de rondleiding op maandag, bij het biologisch Melkveebedrijf 'n Pol aan de Boekelerhofweg 100 in Boekelo, tel 06-12516567.

Programma
Op dinsdag is een bezoek mogelijk bij Melkveebedrijf Fam. Stokkers aan de Lutje Bruninkweg 25 in Broekheurne. Woensdag heeft De Veldgeuver aan de Veldgeuverweg 20 in Twekkelo een rondleiding. Op vrijdag is dat bij Melkveebedrijf Voogd aan de Weerseloseweg 235 in Enschede-noord. Heet Buurserbedrijf dat op donderdag deelneemt, bevindt zich aan de Braamweg 12a.

De rondleidingen beginnen in de week van 23 tot 27 juli en zijn wekelijks tot eind augustus

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: