Live Live

Twents debat genomineerd voor landelijke omroepprijs

Gepubliceerd: Donderdag 15 mei 2014 12:59

Het Twents Gemeenteraadsverkiezingendebat 2014 dat op 5 maart werd gehouden in Enschede, is genomineerd voor een landelijke omroepprijs. De tv-uitzending is in de race voor de Lokale Omroep Award in de categorie Nieuws & Actualiteiten. Het debat op de campus van de Universiteit Twente was opgezet door TV Enschede FM en vele samenwerkingspartners. De avond werd uitgezonden onder de vlag van het Regionaal Mediacentrum Twente en was in heel Twente live te zien via TV Enschede en andere lokale zenders. Het was voor het eerst dat politieke partijen uit Twente samenwerkten om interactief in debat te gaan over de toekomst van hun regio. Anderhalf uur lang ging de discussie over de toekomst van Twente.

Centraal stond de vraag: Hoe ziet Twente er in 2020 uit op basis van de lokale politieke partijprogramma's? Tien politici uit heel Twente gingen één op één in debat over vijf stellingen. Via een speciaal ontwikkelde app konden kijkers thuis meedoen en hun mening geven over de vijf stellingen die in de uitzending werden behandeld. Deze input van kijkers werd vervolgens door deskundigen geanalyseerd in de Red Room. Wie daarna nog een paar aanvullende lokale stellingen beantwoordde, kreeg een persoonlijk stemadvies doordat de app was aangesloten op de kieswijzer van TC Tubantia. Het debat was een samenwerking tussen TV Enschede FM, TC Tubantia, studievereniging Sirius, Universiteit Twente, provincie Overijssel, De Maatschappij en Twente Branding. 
 
“Veel politieke thema’s zijn groter dan één stad of dorp. Denk aan werkgelegenheid, de Twentse luchthaven of de woningmarkt, dat zijn thema’s die heel Twente bezighouden”, zegt stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM. “Met ons interactieve debat hebben we een vorm gevonden die mensen aanspreekt. Van onze kijkers kregen we na afloop veel positieve reacties omdat door het mee kunnen stemmen en de Red Room op een leuke en vernieuwende manier de politiek inzichtelijk wordt gemaakt. Op Twentse schaal de discussie aanzwengelen over thema’s die in elke gemeente leven, blijkt dus te werken. Die wisselwerking tussen lokaal en regionaal kennen we ook met het Regionaal Mediacentrum Twente, waarbij de lokale omroepen in Twente intensief samenwerken om gezamenlijk te groeien.” Op vrijdag 6 juni maakt de vakjury de winnaar bekend in Beeld en Geluid in Hilversum. Eerder werd al bekend dat TV Enschede FM genomineerd is voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. Alle genomineerden staan op de site van de OLON.
Deel deze pagina: