Live Live

Twente Airport wordt ‘garage voor vliegtuigen’

Gepubliceerd: Donderdag 09 april 2020 12:00

Twente Airport wordt ‘garage voor vliegtuigen’

Twente Airport krijgt vijf extra parkeerplaatsen voor vliegtuigen, die gebruikt kunnen worden voor groot onderhoud. Daarmee speelt het vliegveld in op de gevolgen die de coronacrisis heeft op de vloot. „Het ombouwen van vliegtuigen past bij de regio.”

Arjan te Bogt | Tubantia

Twente heeft al zeventien vliegtuigopstelplaatsen. Zeven plekken voor langeafstandsvliegtuigen zoals een Boeing 747 of Airbus A330 en tien voor iets kleinere exemplaren zoals een Boeing 737 of een Airbus A320. Daar komen er nu vijf bij, een investering van circa 1 miljoen euro.

Op dit moment worden die extra parkeerplaatsen, twee grote en drie kleinere, door Strukton aangelegd. Dat is vooral een kwestie van beton. De vliegtuigen staan voor langere tijd op een plek, de ondergrond moet dat gewicht aan kunnen, legt bestuursvoorzitter Meiltje de Groot uit. Eind april zijn de eerste twee klaar, de andere drie volgen eind mei.

Haast
Nagenoeg de volledige vloot staat op dit moment aan de grond. Het is dé periode voor onderhoud. Maar volgens De Groot wordt er op dit moment geen extra haast achter de ‘vliegtuiggarage’ gezet. „We hadden al haast. Omdat we weten dat de markt hiervoor schaars is.”

Door de coronacrisis worden vliegtuigen eerder ontmanteld dan oorspronkelijk bedacht was. De KLM doet dat bijvoorbeeld nu al, met Boeing 747’s. Ook leveren maatschappijen geleasede exemplaren eerder in; die moeten worden omgebouwd.

„De verwachting is dat er door de crisis de komende jaren met minder vliegtuigen gevlogen gaat worden”, zegt De Groot. „Na SARS, na de oliecrisis, na 9/11 was er een dip, daarna groeide de markt weer door. Omdat er vraag blijft naar vervoersbewegingen. De komende jaren zullen vliegtuigen aan de grond staan en omgebouwd worden, later zijn ze weer nodig. Daarvoor is Twente ideaal.”

Plek voor studenten
Volgens haar biedt het allerlei kansen. Voor studenten die in Zwolle de opleiding tot vliegtuigmonteur volgen. Maar ook voor regionale bedrijven, die nu al actief zijn in de luchtvaart, zoals Thales en Aeronamics. „Het geeft werkgelegenheid voor Technology Base en economische ontwikkeling voor de regio.”

Deze vijf extra parkeerplaatsen zijn wat De Groot betreft pas het begin. „Het moet stap voor stap gaan. Maar als er behoefte is aan meer, en we zien hier perspectief in, dan is er nog zoveel ruimte, dat we ook kunnen uitbreiden.” Al vindt ze het nog moeilijk te voorspellen hoe snel dat allemaal gaat.

De verwachting is dat het aantal vliegbewegingen niet drastisch toeneemt, omdat zo’n vliegtuig weken tot maanden aan de grond staat. „Dit past binnen de kaders van het luchthavenbesluit”, zegt De Groot. „Ik zie geen enkel probleem.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Robin Hilberink

Deel deze pagina: